Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2016,
21.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka ACH Volley Calcit Volleyball

Sobota, 30. 4. 2016, 21.53

6 let, 7 mesecev

Oranžni zmaji zmago oddaljeni od ubranitve naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
ACH volley calcit volleyball | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice 1. DOL za moške v gosteh premagali Calcit Volleyball s 3:0 (23, 18, 26).

Ljubljanski odbojkarji v letošnji sezoni na kamniško športno dvorano nimajo najlepših spominov, saj so izgubili prvo tekmo modre skupine, predvsem pa je bil zanje boleč poraz v finalu pokala Slovenije, po katerem je takratni trener Bogdan Kotnik odstopil z mesta prvega trenerja. Vendar so vanjo prišli z zmago s prve finalne tekme končnice, ki je bila zanje toliko slajša, ker so do nje prišli po zaostanku v tie-breaku.

Calcit ob koncu prvega niza povedel, a je bil ACH bolj zbran

Za domačo ekipo uvod v drugi finalno tekmo ni bil prav obetaven, saj so Ljubljančani s tremi točkami Samuela Walkerja in asom Michala Kozlowskega povedli s 4:0, po polminutnem odmoru domačega trenerja Marka Brumna pa so se Kamničani le zbrali in se po bloku Saše Štalekarja, gostom približali na točko zaostanka (10:11), po napaki gostov, ki so do drugega tehničnega odmora naredili kar sedem napak na servisu, pa so na 15. točki izid izenačili. Nanj so s točko prednosti vseeno odšli gostje, ki so po dveh blokih Jana Kozamernika pobegnili za tri točke (19:16), vendar so domači odbojkarji z uspešnim napadom Tončka Šterna prvič na tekmi povedli (22:21). Toda v končnici so bili bolj zbrani branilci naslova, ki so po novih dveh napakah domače ekipe izkoristili že prvo zaključno žogo.

ACH je drugi niz dobil s 25:18. | Foto: ACH je drugi niz dobil s 25:18.

Pobegnili na 2:0

Začetek drugega niza je bil spet na strani ljubljanske ekipe, ki je z asom Kozamernika na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk, pred tem je Domen Kotnik v domači ekipi zamenjal kapetana Štembergar Zupana. Kamničani so imeli vse preveč težav na sprejemu in po še eni napaki je ACH Volley, ki je bil boljši tudi v drugih odbojkarskih elementih, na servis Kozlowskega povedel 13:7. Na servis Matica Videčnika, ki je v igro vstopil namesto Novljana, so domači odbojkarji zaostanek prepolovili (11:14), toda po bloku Samuela Walkerja, napaki v domači ekipi in še enem bloku Walkerja je bilo že 22:15 za goste iz Ljubljane. S tem je bil drugi niz odločen, vodstva z 2:0 v nizih je s prvim tempom potrdil Mario Koncilja.

Mochalski za pobeg in zmago

Eric Mochalski je bil s 16 točkmani najbolj rapoložen član ACH.
 | Foto: Eric Mochalski je bil s 16 točkmani najbolj rapoložen član ACH.

 

Kamničanom tudi na začetku tretjega niza ni prav veliko uspevalo, ob še naprej ne ravno prepričljivem sprejemu so bili temu primerno uspešni v napadu, zato pa so bili Ljubljančani toliko bolj razigrani, kar jim je ob prvem tehničnem odmoru prineslo prednost štirih točk. Po uspešnem napadu Walkerja je domači trener Marko Brumen ob zaostanku petih točk (7:12) vzel polminutni odmor.

 

S štirimi zaporednimi točkami so se domači odbojkarji vrnili v igro, tako da je po pol minuti odmora posegel gostujoči trener Zoran Kedačič. Že do drugega tehničnega odmora je ACH Volley domači ekipi spet pobegnil za pet točk, vendar s tem niz še ni bil odločen, kajti na servis Štalekarja in bloku Jana Brulca ter nato še Matica Videčnika je bil izid na 16. točki prvič v tretjem nizu izenačen. Z dvema zaporednima asoma Erica Mochalskega so gostje povedli 20:17, Videčnik je z blokom izenačil na 20:20, v še eni izenačeni pa je Mochalski z asom končal tekmo.

V torek je lahko konec

Tretja finalna tekma bo na sporedu v torek v dvorani Tivoli, ACH Volley pa vodi z 2:0 v zmagah in mu do novega naslova državnih prvakov, dvanajstega zaporedoma in trinajstega v zgodovini kluba manjka le še en uspeh.

Calicti Volleyball : ACH Volley 0:3 (-23, -18, -26)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Jovanović (Komenda) in Seifried (Maribor).


Calcita Volleyball: Hribar, Novljan , T. Štern 15, Štalekar 9, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brulec 2, Lakner, Kotnik 3, Ž. Štern 10, Videčnik 3, Konjedic.
ACH Volley: Flajs, Kozlowski 6, Kozamernik 9, Walker 13, Purič, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 16, Terpin, Pokeršnik 7, Koncilja 6.

Ne spreglejte