Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 7. 2021,
18.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Nina Lovšin Tjaša Kotnik Črtomir Bošnjak Danijel Pokeršnik odbojka na mivki

Nedelja, 18. 7. 2021, 18.40

1 leto, 2 meseca

Pokeršnik in Bošnjak tretja v Luevnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki so se izkazali na turnirjih svetovne serije v Belgiji in Ruandi. Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak sta v Luevnu osvojila tretje mesto, Tjaša Kotnik in Nina Lovšin pa sta bili v Rubavuju peti, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenski odbojkarji na mivki imajo za seboj uspešen teden nastopov na turnirjih serij 2 Star v Ruandi in 1 Star v Belgiji. Najvišje sta posegla Pokeršnik in Bošnjak, ki sta se v Luevnu prebila vse do polfinala, nato pa v boju za odličja s 17:21 in 17:21 najprej klonila proti domačinoma Driesu Koekelkorenu in Tom van Walleju, v malem finalu pa sta slovenska predstavnika z 2:1 (21:10, 17:21, 15:11) slavila nad Francozoma Timotheejem Platrejem in Liamom Pattejem ter se veselila svojega prvega odličja na turnirjih svetovne serije.

Kotnikova in Lovšinova sta turnir serije 2 Star v Rubavuju končali na petem mestu in dosegli enega svojih največjih uspehov. Dekleti sta dobro igrali že v skupinskem delu tekmovanja in zmagali tudi v osmini finala, za napredovanje med najboljše štiri dvojice pa je bil zanju usoden poraz s 13:21 in 19:21 proti Američankama Sari Hughes in Emily Day.

 

Drugi slovenski predstavnici na turnirju v Ruandi, Klara Kregar in Tjaša Jančar, sta se iz skupinskega dela prav tako prebili v izločilne boje, nato pa morali v osmini finala priznati premoč Američankama Emily Stockman in Traci Callagan, ki sta se veselili zmage z 21:16 in 21:15.

Na devetem mestu sta tekmovanje končala tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta se izkazala z dobrimi nastopi v skupinskem delu turnirja, enega redkih na afriških tleh, nato pa sta v boju za preboj med najboljših osem parov tudi z nekaj smole, z 1:2, (21:13, 17:21, 10:15), izgubila z Rusoma Danilom Kuvičkom in Antonom Kislicinom.

Pred najboljšimi slovenskimi odbojkarji in odbojkaricami na mivki je zdaj nastop na državnem prvenstvu 23. in 24. julija v Kranju, nato pa se bodo slovenskim navijačem predstavili še na turnirju svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenija, ki se bo od 29. julija do 1. avgusta odvijal v Ljubljani, v Športnem parku Ludus in na Pogačarjevem trgu v središču mesta.

Preberite še:

DP odbojka na mivki Kranj 2020
Sportal Odbojka na mivki letos z DP v Kranju in svetovno serijo v Ljubljani
Rok Bračko
Sportal Nov izjemen dan za slovensko odbojko
Ne spreglejte