Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2016,
20.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

odbojka Sebastijan Škorc OK Hoče

Četrtek, 29. 9. 2016, 20.08

6 let, 6 mesecev

Sebastijan Škorc bo pomagal Hočam

Po več kot četrt stoletja se vrača na kraj zločina: "Prepričala me je zgodba."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Sebastijan Škorc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Sebastijan Škorc se v novi sezoni po enoletni odsotnosti spet vrača na odbojkarsko igrišče v vlogi igralca. V novi sezoni bo igral za Hoče, kjer je tudi začel svojo odbojkarsko pot.

Dvainštiridesetletni Škorc je večino svoje kariere igral za Maribor, v Sloveniji pa je nosil še dres ACH Volleyja, s katerim je leta 2007 osvojil pokal Top teams (danes pokal CEV), v tujini pa je nosil dres francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, nekdanjega evropskega prvaka Paris Volleyja, s katerim je bil tudi francoski prvak, in Budvanske rivijere.

V bogati športni karieri je bil med drugim dvakrat proglašen za najboljšega libera končnih turnirjev evropskih odbojkarskih pokalov, za slovensko izbrano vrsto pa je igral kar 13 let in je še vedno rekorder po številu nastopov. Med letoma 2011 in 2015 je bil igralec in trener Maribora, v prejšnji sezoni pa trener ženske ekipe Nova KBM Branik.

Verjame, da lahko dosežejo zastavljene cilje

"Prepričala me je zgodba, okolje, dvorana, gledalci in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dosežemo zastavljene cilje," je svojo odločitev komentiral 42-letnik. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Prepričala me je zgodba, okolje, dvorana, gledalci in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dosežemo zastavljene cilje," je svojo odločitev komentiral 42-letnik. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vračam se na kraj zločina, kjer sem naredil svoje prve odbojkarske korake. Takrat še na odbojkarskem igrišču pri hoški trgovini, skoraj dobesedno na domačem dvorišču.

Čeprav bom igral za Hoče, bom še naprej ostal profesionalni trener v Novi KBM Braniku, kjer zdaj vodim mlajše kategorije. V Hoče se vračam po 26 letih, prepričala me je zgodba, okolje, dvorana, gledalci in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dosežemo zastavljene cilje. S svojimi izkušnjami in znanjem lahko tem mladim igralcem pomagam pri njihovem razvoju," je ob vrnitvi na odbojkarsko igrišče dejal Škorc.

Okrepili ekipo

Hočani so pred Škorcem svoje vrste že okrepili s srbskim sprejemalcem Miomirjem Crnjanskim, ki je lani igral na Cipru, njegovim rojakom, korektorjem Branislavom Radovićem in organizatorjem igre Nejcem Zidarjem, v zadnji sezoni igralcem Maribora, ki se vrača prav v rodne Hoče.

V prvem krogu, 8. oktobra, bodo Hočani gostili Mariborčane, svoje zadnje preizkušnje pa imajo na turnirju v francoskem Orangeu v Franciji.

Ne spreglejte