Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
29. 7. 2020,
12.55

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Miha Plot Mitja Gasparini Gregor Jerončič Calcit Volley

Sreda, 29. 7. 2020, 12.55

3 leta, 9 mesecev

Po 11 letih se vrača v domovino: Mitja Gasparini okrepil kamniški Calcit!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Mitja Gasparini | Mitja Gasparini je zadnje štiri sezone igral v Aziji. | Foto CEV

Mitja Gasparini je zadnje štiri sezone igral v Aziji.

Foto: CEV

Dolgoletni slovenski reprezentant Mitja Gasparini, ki je vse od leta 2009, ko je iz ACH Volleyja odšel k grškemu Iraklisu, igral v tujini, se vrača v domovino. Od zdaj bo branil barve kamniškega Calcita, ki bo imel v prihajajoči sezoni zastrašujočo ekipo. V Kamnik prihaja tudi nekdanji slovenski reprezentant Miha Plot, ki je Sloveniji na EP leta 2015 v Sofiji pomagal do srebrnega odličja.

"Gasparini bo zagotovo velika okrepitev za našo ekipo. Verjetno bi še vedno lahko igral tudi v tujini, toda po dolgih letih v tujini se je očitno odločil, da bo proti koncu kariere zaigral bližje domu. Ker sem bil tudi sam v podobnem položaju, mi je znano, kako razmišlja, prepričan pa sem, da lahko še nekaj let igra na visoki ravni," je o prihodu Gasparinija, ki se lahko pohvali tudi z dvema srebrnima kolajnama v dresu slovenske reprezentance, z ACH Volleyjem pa je igral tudi na zaključnem turnirju lige prvakov po uvodnem treningu v SportFitu, dejal kamniški trener Gregor Jerončič, ki mu bo v novi sezoni pomagala legenda ACH Volleyja Andrej Flajs.

Izkušeni 36-letni Izolčan je v pretekli sezoni igral na Japonskem v Nagoji, pred tem pa štiri sezone v Južni Koreji, odbojko pa je igral tudi v Italiji, Franciji, na Poljskem in, kot rečeno, tudi Grčiji. Gasparini je bil del slovenske izbrane vrste pri obeh največjih uspehih. Tako na EP 2015 kot lani, ko je Slovenija še drugi osvojila srebrno odličje.

Rok Jerončič
Sportal Dolgolasega velikana, za katerega bi se morali stepsti, prepustili Italijanom #video

Kamnik sestavil zastrašujočo ekipo

Miha Plot še ni rekel zadnje. | Foto: Vid Ponikvar Miha Plot še ni rekel zadnje. Foto: Vid Ponikvar Kamničani so priprave začeli v torek. Na prvem treningu so bili Jan BrulecŽan BeravsJan KlobučarMilosz HebdaGal Timotej KosMartin KosminaKlemen HribarMiha PlotMitja GaspariniMiha BregarSašo ŠtalekarDiko Purić ter mladi Nik Mujanović. Manjkal je le Rok Jerončič, še en novinec v kamniškem dresu, ki je trenutno na pripravah z italijansko reprezentanco do 20 let.

Prve pripravljalne tekme trener Jerončič načrtuje konec avgusta, ko bodo Kamničani gostovali na turnirju v Kranju. "Do začetka prvenstva ne načrtujemo ravno veliko tekem, ker se bo prvenstvo, če bo seveda vse v redu, začelo kmalu, glede na to, da imamo zelo močno in enakovredno ekipo, pa bo tako ali tako že vsak trening po svoje tekma," je še dejal Jerončič.

Kamničani bodo ob obeh domačih tekmovanjih igrali še v pokalu Challenge in v srednjeevropski ligi, vendar za obe mednarodni tekmovanji velja, da za zdaj ni še nobenih novic, kdaj in kako bosta potekali.

Preberite še:

Sportal Veseli, da bodo lahko izpeljali turnir, a veljala bodo stroga pravila
Gregor Ropret
Sportal Kubanec ne bo oblekel dresa ACH, prihaja reprezentant
Ne spreglejte