Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2016,
0.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Bruno Najdič odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 11. 6. 2016, 0.25

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Grčija

Peta zmaga in polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svoji peti tekmi skupine C evropske lige v Megalopolisu premagala Grčijo s 3:0 (21, 13, 23) in si že krog pred koncem zagotovila prvo mesto v skupini ter s tem nastop v polfinalu lige.

Slovenke so hitro pozabile na slabšo predstavo proti Madžarski in se vrnile v formo s turnirja na Madžarskem. Na začetku so bile še pod vtisom pritiska pomembnosti tekme, pokazale nekaj nervoze, a ko je začel delovati servis, so se sprostile in utišale kakšnih 600 temperamentnih domačih navijačev.

V nadaljevanju je vse šlo kot po maslu, domače igralke so zaradi fenomenalnih servisov tekmic (12 asov, polovico jih je prispevala Tina Grudina) ter tudi obramb, v polju izgubljale voljo do igre, Slovenke pa so igrale sproščeno in bolj ali manj gladko zmagale, kar jim je prineslo nastop v polfinalu, za katerega se še ne ve, ali ga bodo igrale na zaključnem turnirju ali s tekmami doma in v gosteh.

Grkinjam niso mogli pomagati niti domači gledalci. | Foto: Grkinjam niso mogli pomagati niti domači gledalci.

Slovenke so že do prvega tehničnega odmora naredile štiri napake, dobile blok in enkrat slabo "šikale", posledica je bil zaostanek s 3:8 in 4:11. Ko pa so začele izvajati pritisk na grški sprejem, se je stanje hitro popravilo. As Tine Grudine za 6:11 jih je spodbudil, v obrambi so pokazale veliko borbenost, za kar so bile nagrajene. Asa sta dosegli tudi Mojca Božič in Monika Potokar, kapetanka Marina Cvetanović je poskrbela za izenačenje na 14. točki, napaka Grkinj pa za prvo vodstvo Slovenije. Po odličnih servisih Cvetanovićeve se je razlika ekspresno povečala, gostje so v končnico vstopile z vodstvom 22:18, domače so se še približale na dve točki zaostanka, toda v končnici niso bile zbrane, kar so Slovenke na čelu s Sašo Planinšec znale kaznovati.

Tudi začetek drugega niza je bil za četo Bruna Najdiča slab (1:4, 2:5), a le nekaj dobrih začetnih udarcev Cvetanovićeve je bilo dovolj, da je bil izid izenačen. Ko je Grudina z dvema asoma Slovenke povedla v vodstvo, so bile gostiteljice povsem nebogljene, kar je z novim asom izkoristila Božičeva, dve zaporedni točki Potokarjeve – prvo je dosegla z blokom, kar je bil nasploh prvi blok Slovenk na tekmi, pa sta pomenili vodstvo 13:7. Po njem pa so Slovenke z zbrano igro prednost le še višale, pri tem pa se slab odstotek sprejema ni niti opazil.

Slovenke že čakajo nasprotnice v polfinalu. | Foto: Slovenke že čakajo nasprotnice v polfinalu.

Zato pa se je na začetku tretjega niza, ko so Grkinje spet visoko povedle, izid je bil 8:2. A nato se je začel ponavljati scenarij iz prvih dveh nizov. Šest zaporednih točk Slovenk, zadnji dve v seriji sta prispevali Grudina z blokom in Potokarjeva z asom, je zadostovalo za izenačenje na 9:9, po izidu 10:10 pa je Grudina spet v statistiko vpisala dva zaporedna asa.

Grkinjam je uspelo še enkrat izenačiti, toda ko je bilo najbolj potrebno, sta spet delovala servis in napad, Slovenke so nizale točke, pri izidu 20:15 je že kazalo, da je odpor zlomljen, toda domače se niso predajale. Z asom so izenačile na 22:22, toda nato to ni bilo dovolj, da bi bil preobrat popoln. Točka Urške Igličar in dvojni blok sta Slovenkam priborila dve zaključni žogi, prve niso izkoristile, zato pa so jim drugo Grkinje podarile kar same.

Slovenija : Grčija 3:0 (21, 13, 23)

Športna dvorana Megalopolis, gledalcev 600, sodnika: Zguri (Albanija), Jordanov (Bolgarija).

Slovenija: Božič 2, Blagne, Medved, Igličar 1, Valenčič, Recek 5, Najdič 1, Ščuka, Cvetanović 7, Potokar 9, Kaker, Planinšec 9, Grudina 13, Jerala.

Grčija: Vasilantonaki 10, Artakianou, Papafotiu, Kiosi 4, Lamprousi 4, Strantzali, Merteki 2, Iakovidou, Dioti, Chantava, Giota 4, Christodoulou 5, Genitsaridi 6, Emmanouilidou.

Ne spreglejte