Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2017,
16.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

odbojka na snegu Danijel Pokeršnik Tadej Boženk

Nedelja, 19. 3. 2017, 16.35

6 let, 6 mesecev

Najboljša odbojkarja na snegu sta Slovenca!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
odbojka na snegu | Foto OZS

Foto: OZS

Slovenska odbojkarja Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk sta se na turnirju evropske serije v odbojki na snegu veselila zmage na domačem turnirju v Kranjski Gori. Slovenca sta bila v finalu boljša od Čehov Roberta in Davida Kufe.

Potem, ko sta morala Slovenca po porazu proti Poljakoma Piotru Groszeku in Tomaszu Cwiertnii v 2. krogu v repasaž, sta na poti proti finalu najprej z 2:1 (4, -8, 4) odpravila Slovenca Tomislava Šmuca in Jerneja Potočnika, zatem sta bila z 11:5 in 11:5 boljša še od Madžarov Izaka Soosa in Arturja Hajosa, danes pa sta z 11:9 in 11:7 slavila nad Nemcema Florianom Schweikartom in Simonom Kuzlerjem. V nadaljevanju sta se z zmago z 11:8, 9:11 in 11:8 za poraz oddolžila še Groszeku in Cwiertnii ter se veselila uvrstitve v polfinale.

V boju za nastop v finalu sta Pokeršnik in Boženk z 2:1 (8, -7, 8) premagala še favorizirana Avstrijca Floriana Schnetzerja in Helmuta Moserja, v finalu pa sta bila prepričljivo, s 3:0 (11:6, 11:7, 11:8), boljša od Čehov Roberta in Davida Kufe.

Boženk: Najlepše je igrati in tudi zmagati doma

"Po malenkost slabšem včerajšnjem dnevu sva si zadala, da danes odigrava na najvišji možni ravni. Ker sva včeraj že izgubila, sva vedela, da morava danes zmagati vse tekme, saj druge priložnosti ne bova več dobila. Na srečo nama je brez večjih težav uspelo priti prav do konca in te zmage sva res vesela. Najlepše je igrati in tudi zmagati doma. Vse pohvale tudi Odbojkarski zvezi Slovenije in organizatorjem za zares dobro organiziran dogodek," je neposredno po zmagi dejal Tadej Boženk.

Čehinji najboljši v ženski konkurenci

Kranjska Gora odbojka na snegu | Foto: Chaka2 Foto: Chaka2

V ženski konkurenci sta zmagali Čehinji Anna Dostalova in Michaela Knoblochova, ki sta bili v finalu boljši od Slovakinj Silvie Poszmikove in Eve Elekove.

Slovenski dvojici Bernarda Baron  in Tina Bukovec ter Klara Omovšek in Tjaša Žagar sta zasedli peto mesto.

"Žal nama je, da se nama ni uspelo prebiti skozi repasaž. Konkurenca je bila zelo močna, tukaj so bile ekipe iz devetih držav in lahko rečem, da je bil to doslej najmočnejši turnir. Škoda, ker nama danes proti Poljakinjama ni uspelo, še posebej, ker sva imeli priložnost igrati pred domačimi gledalci, ki ti s spodbujanjem dajo še dodatno energijo," je po nastopu v Kranjski Gori dejala Klara Omovšek.

Ne spreglejte