Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
17.10

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Matej Kök

Četrtek, 26. 10. 2023, 17.10

6 mesecev, 2 tedna

26-letnik upravičil zaupanje

Matej Kök navdušuje v Aziji: tekmecem nasul 47 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Matej Kök | Matej Kök se je v Južno Koreji odlično znajde. Na zadnji tekmi je k zmagi prispeval 47 točk. | Foto OZS

Matej Kök se je v Južno Koreji odlično znajde. Na zadnji tekmi je k zmagi prispeval 47 točk.

Foto: OZS

Slovenski odbojkar Matej Kök v dresu južnokorejskega Seul Woori Card Woori Wonom še naprej navdušuje. Ob sredini zmagi je tekmecem nasul kar 47 točk in po srečanju dejal, da ne pomni, kdaj bi na tekmi sodeloval v toliko napadih, sploh pa dosegel toliko točk.

Sprejemalcu Mateju Köku je poleti uspel veliki met. Na preglednih treningih v sklopu nabora igralcev za nastop v južnokorejskem državnem prvenstvu je prepričal vodilne pri klubu Seul Woori Card Woori Won, da so ga vzeli pod svoje okrilje. 

Večina izmed sedmerice južnokorejskih prvoligašev se je namreč odločila, da podaljša staž tujim odbojkarjem, ki so v tamkajšnji ligi KOVO igrali že v pretekli sezoni. Vsak klub ima namreč pravico le do enega tujega igralca.

 

42 točk iz 78 napadov

Šestindvajsetletnik je takoj upravičil zaupanje in že v začetku prvenstva dokazal, da bo uspešno vlekel voz svojega moštva. S tem je v sredo po hudem boju in kar 165 minutah po tie-breaku premagal KAL Jumbos in vknjižil četrto zaporedno zmago, s katero so ostali neporaženi.  Iz kar 78 napadov je dosegel 42 točk, tri je dodal s servisom, dve točki pa z blokom.

Zaveda se, kaj prinaša njegova vloga

"Česa take ne pomnim, nimam izkušenj s 75 ali 80 napadi na eni tekmi. Redko se na tekmi doseže več kot 35 točk. Mislim, da je danes dan, ko sem dosegel največ točk," je po zmagi dejal za klubsko spletno stran in dodal, da ne čuti dodatnega bremena: "Ne bom čutil pritiska, saj se zavedam, da moja vloga v tej ekipi predvideva veliko število napadalnih akcij."

"Izbral sem ga, potem ko sem spoznal njegove osnove, razumevanje odbojke in gibanja, tudi njegova hitrost je bila dobra," je po novi zmagi o vrlinah svojega edinega tujca dejal trener Shin Young-Cheol, ki je sredi tedna z 277. zmago postal trenerski rekorder po številu zmag. 

Moštvo iz južnokorejskega glavnega mesta je po štirih tekmah z 11 točkami na prvem mestu, a imajo ekipe zelo različno število odigranih tekem. Drugi Ansan OK ima na računu dve tekmi, dve zmagi in pet točk.

Matej Kök
Sportal Matej Kök v prihodnji sezoni v Južni Koreji
Matej Kök
Sportal Najprej klic selektorja, nato uresničena azijska klubska želja
Matej Kök
Sportal V Južni Koreji že pestro, slovenski sprejemalec igralec tekme
Ne spreglejte