Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

OK Maribor Jernej Detela

Torek, 6. 6. 2017, 11.50

6 let, 6 mesecev

Mariborčani počasi sestavljajo ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Jernej Detela | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Odbojkarski klub Maribor se po treh letih vrača Jernej Detela. Jernej je svojo odbojkarsko pot začel v OK Fram, od tam pa ga je pot zanesla v Maribor, tako da se vrača v staro okolje, kjer bo tako kot pred časom treniral pod vodstvom Sebastijana Škorca.

Detela bo v nasprotju s Panvito Pomgradom - v Murski Soboti je igral v zadnjih treh sezonah - v Mariboru zaigral na položaju korektorja. To zanj ni nič novega, saj je v Framu in tudi kasneje v Mariboru že imel to funkcijo. "Vesel sem, da se nam je uspelo dogovoriti za ponovno sodelovanje, in upam, da bom v prihajajoči sezoni uspešno pomagal novi stari ekipi doseči čim boljše rezultate," je ob dogovoru povedal Detela. Poleg Jerneja je na korektorskem položaju pogodbo podaljšal tudi mladi Staš Virtič, ki že zadnji dve sezoni igra za OK Maribor.

Vrača se tudi Vrabl

Ob Deteli se v ekipo po poškodbi vrača tudi libero Tin Vrabl, ki bo eden od najizkušenejših odbojkarjev Maribora v tej sezoni. Tin je odbojkarsko pot začel ravno v  Mariboru, vmes je nekaj sezon tako kot Detela igral v Panviti Pomgrad in eno sezono tudi v Framu. Zaradi poškodbe kolena je moral skoraj vso prejšnjo sezono izpustiti. "Po težki sezoni sta volja in tudi želja do igranja toliko večji. Komaj čakam, da se vse začne. Upam na dober odnos z igralci, trenerjem, upravo, v glavnem na dobro kemijo v ekip. Če bo to teklo v pravi smeri, tudi rezultat ne bo izostal," je dejal Tin.

Tin Vrabl (levo) je bil zaradi poškodbe kolena dolgo odsoten, zdaj pa pravi, da komaj čaka, da se vse skupaj začne. | Foto: Vid Ponikvar Tin Vrabl (levo) je bil zaradi poškodbe kolena dolgo odsoten, zdaj pa pravi, da komaj čaka, da se vse skupaj začne. Foto: Vid Ponikvar

Ob Tinu na položaj libera prihaja novinec, in sicer mladinski reprezentant Slovenije iz OK Fram, 19-letni Aljaž Herman, ki je do zdaj igral na položaju sprejemalca. V OK Maribor se je to sezono že preizkusil, saj je z mladinci OK Maribor dosegel končno drugo mesto v državnem prvenstvu.

Škorc: Mozaik se počasi sestavlja

"S prihodom Jerneja in vrnitvijo Tina smo dobili dva nosilca igre, enega, ki bo med ključnimi igralci v napadu, drugega pa na sprejemu in obrambi. Nosila bosta breme večine ekipe. Kot trener sem zelo vesel, da se mozaik počasi sestavlja v smeri, ki smo si jo zastavili ob mojem prihodu v klub. Tin bo imel pod okriljem Hermana, vesel pa sem tudi za Staša, ki ostaja v klubu in bo ob boku Detele tvoril korektorski dvojec, tako da smo na položaju korektorja zapolnili ekipo."

Ne spreglejte