Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
30. 1. 2020,
18.21

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Klemen Čebulj Kuzbass Kemerovo ACH Volley liga prvakov

Četrtek, 30. 1. 2020, 18.21

4 leta, 2 meseca

Liga prvakov, 4. krog

ACH Volley poražen iz Rusije: Žal mi je za vsako priložnost, ki smo jo imeli #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
ACH Volley Kuzbass | ACH Volley so v Kemerovu, kjer so bodo temperature v prihodnjih dneh spustile tudi do - 25 stopinj Celzija. | Foto CEV

ACH Volley so v Kemerovu, kjer so bodo temperature v prihodnjih dneh spustile tudi do - 25 stopinj Celzija.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu lige prvakov v Kemerovu izgubili proti domačemu Kuzbasu z 0:3 (-19, -23, -21). S tretjim porazom so izgubili realne možnosti, da si zagotovijo drugo mesto v skupini in nastop v izločilnih bojih. Klemen Čebulj je v četrtek s Trentino slavil v Instabulu. Korošec je odigral celotno srečanje in k zmagi prispeval 15 točk.

Kuzbas, ruski prvak, ki je na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani izgubil z 2:3, to sta tudi edini točki, ki jih je oddal, ima zdaj v skupini B deset točk, Fakel Novy Urengoj osem, Berlin Recycling štiri in ACH dve.

Varovanci Matije Pleška kljub solidnemu odporu v posameznih nizih niso imeli možnosti za novo presenečenje. Rusi so od prve točke kazali izredno motiviranost, s servisom in bloki so si v vsakem nizu priigrali prednost, ki so jo držali do konca. Še najdlje so bili gosti v igri, v tretjem nizu, ko so še vodili z 19:18.

Za ugodnejši rezultat bi moral ACH narediti kakšno napako manj pri začetnih udarcih, imeti pa bi moral tudi bolj razpoloženega korektorja Božidarja Vučićevića, ki je bil na prvi tekmi najzaslužnejši za zmago Ljubljančanov.

Vrhunci s tekme med Kuzbassom in ACH Volleyjem:

Matija Pleško, trener ACH Volleyja: "V tekmi, ki niti ni bila tako daleč narazen, da bi mogoče zlomili kakšen niz v našo korist, je bil odločujoč faktor, da nasprotnik enajstkrat doseže točko z blokom. Enostavno ni šlo. Danes je bil nasprotnik boljši in to je treba pošteno povedati. Žoge, ki smo jih imeli na naši strani že v lasti, takšnih je bilo recimo osem do deset, bi morali vsaj pol pretopiti v naše točke. Z vsako rusko ekipo je težko igrati, kadar jo ti loviš. Upali smo, da bomo v zaključkih nizov skupaj in potem skušali biti čim bolj zbrani pri naši igri. Danes pa se je dogajalo, da smo jih praktično vedno lovili. Čedalje manj tekem je pred nami, na našem računu pa ni prav veliko točk. Žal mi je za vsako priložnost, ki smo jo imeli na mizi, ampak po tekmi je prepozno."

Hitra menjava korektorja v prvem nizu

Gosti so v prvem nizu potrebovali kar nekaj časa, da so ujeli pravi ritem. Na začetku so s servisom naredili ogromno napak, v napadu so imeli težave s tekmečevim blokom, posledica tega je bila, da so domači povedli z 9:4 in 13:7. Pleško se je hitro odločil za zamenjavo korektorja, Vučićevića je zamenjal Petar Đirlić. Prav slednji je z asom znižal izid na 11:14. Ljubljančani so nato nekajkrat prišli na tri točke zaostanka, pri izidu 20:18 celo le na dve, toda v končnici so storili nekaj napak, se dvakrat dotaknili mreže, gostitelji so dosegli štiri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0.

Fotogalerija s tekme v Kemerovem (foto: CEV):

Fotogalerija
1 / 10

Tudi v drugem nizu je bil Kuzbas praktično od začetka do konca, vendar si večje prednosti ni priboril, največ je vodil za tri točke. Tudi z 19:16, toda Matej Kök, ki je za servis vstopil v igro, je z asom znižal na 19:18. A Rusi so hitro odgovorili, z asom Mihajla Ščerbakova, enim od njegovih treh na tekmi, so spet ušli na tri točke, si priigrali tri zaključne žoge, izkoristili so tretjo.

Odličen boj tudi v tretjem nizu

Oranžni zmaji so se odlično držali tudi v tretjem nizu, ko so nekajkrat prišli v vodstvo. Nazadnje so vodili z 19:18, a nato spet slabo odigrali končnico. Vučićević, ki se je v drugem nizu vrnil v igro, je nanizal nekaj napak, domači so povedli s 23:19, zaostanka pa slovenski prvaki niso več izničili.

Igralci ACH-ja so na tekmi celo dosegli več točk (48:47), a pokopale so jih napake, kar 18 so jih naredili s servisi. Tudi v bloku so bili Rusi dominantni, z njim so dosegli 11 točk, Slovenci le eno. "V tekmi, ki niti ni bila tako daleč narazen, da bi mogoče zlomili kakšen niz v našo korist, je bil odločujoč faktor, da nasprotnik enajstkrat doseže točko z blokom. Enostavno ni šlo. Danes je bil nasprotnik boljši in to je treba pošteno povedati. Žoge, ki smo jih imeli na naši strani že v lasti, takšnih je bilo recimo osem do deset, bi morali vsaj pol pretopiti v naše točke. Z vsako rusko ekipo je težko igrati, kadar jo ti loviš. Upali smo, da bomo v zaključkih nizov skupaj in potem skušali biti čim bolj zbrani pri naši igri. Danes pa se je dogajalo, da smo jih praktično vedno lovili. Čedalje manj tekem je pred nami, na našem računu pa ni prav veliko točk. Žal mi je za vsako priložnost, ki smo jo imeli na mizi, ampak po tekmi je prepozno," je bil po tekmi razočaran Pleško.

Slovenski prvaki bodo naslednjo tekmo lige odigrali 12. februarja, v Ljubljani bodo gostili Berlin Recycling, piše STA.

Dvorana Kuzbas Arena, gledalcev 3000, sodnika: Jettkandt (Nizozemska), Halasz (Madžarska).

Kuzbas Kemerovo: Podlesnih 13, Demakov, Karpuhov, Kobzar 2, Sivoželez 7, Ljasov, Pakšin, Pasickij 5, Krečetov, Ščerbakov 11, Glivenko 9, Kerminen, Tavasijev.

ACH Volley: Flajs, Vučićević 10, Kumer, Purić 3, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 7, Okroglič 6, Vilimanović 2, Pokeršnik 13, Videčnik 6, Kök 1.

Liga prvakov, 4. krog:

Skupina B:

Lestvica: 

Skupina A:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Skupina E:

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley OK Merkur Maribor
Sportal ACH Volley spet na vrhu, mladi Mariborčani kot žilav tekmec #foto
ACH Volley
Sportal ACH Volley nadigrali nebogljene Dalmatince, Ribič (še) ni predramil Kamničanov
ACH Volley
Sportal ACH Volleyju močan turnir v Belgiji
ACH Volley
Sportal ACH iz Rusije z osvojenim nizom, Klemen Čebulj odpihnil Čehe #video
Ne spreglejte