Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2016,
23.27

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov ACH Volley odbojka Modena

Torek, 6. 12. 2016, 23.27

7 let, 4 mesece

Liga prvakov, 1. krog

Odlični ACH Volley presenetil v Modeni: prva točka je tukaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
ACH Volley Žiga Štern | Foto CEV

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so bili na prvi tekmi skupinskega dela lige prvakov na gostovanju pri favorizirani Modeni izgubili tesno s 2:3 v nizih in prišli do velike točke. Na prvi tekmi skupine D so romunski prvaki šokirali poljski Belchatow.

Ljubljanski odbojkarji so se na gostovanju proti favorizirani Modeni predstavili v lepi luči, povsem nenadejano osvojili točko, z njo pa dokazali, da so si v kvalifikacijah zasluženo priborili deseti zaporedni nastop v najmočnejšem klubskem evropskem odbojkarskem tekmovanju.

Sproščeni varovanci Zorana Kedačiča so držali obljubo, da se ekipe, polne zvezdnikov, ne bodo ustrašili, da bodo s servisom držali pritisk, s tem pa domačim ne dopustili, da se razigrajo. Prikazali so odlično igro, bili prav v vseh nizih zvezdnikom povsem enakovredni nekoliko utrujenim tekmecem (še v nedeljo so igrali derbi italijanskega prvenstva), na koncu pa jih je pokopal predvsem domači blok in pa 205 centimetrov visoki ameriški reprezentant Max Holt, ki je v "tie" breaku" blestel tudi s servisi in bil poleg superzvezdnika Earvina Ngapetha najbolj zaslužen, da po skoraj dveh urah in pol igre ni prišlo do popolne senzacije.

Pri ACH Volleyju je največ točk dosegel znova Žiga Štern (19), pri zmagovalcih pa je bil najbolj razpoložen srbski odbojkar Nemanja Petrić (22).

Trener ACH zaupal fantom

"Pred tekmo bi seveda vsak podpisal, da bi odigrali pet nizov. Ponosen sem na svoje fante in njihovo predstavo. Po slabšem začetku v prvem nizu, ko smo naredili ogromno napak, smo se pobrali in vrnili po zaostanku. Videl sem željo v očeh fantov in nekaj mi je govorilo naj vztrajam s to postavo in dam priložnost igralcem, da se poberejo na igrišču. To so tudi storili in pokazali, da so vredni zaupanja. Še enkrat bi čestital fantom za prikazano," je bil po tekmi zadovoljen trener ACH Zoran Kedačič.

Ljubljančani bodo drugo tekmo v skupini igrali 20. decembra, ko bo v Ljubljani gostovala romunska Craiova. Ta je doma presenetljivo ugnala poljski Skra Belchatow s 3:1.

Liga prvakov, 1. krog:

Skupina D:
Torek, 6. december:
Craiova : PGE Skra Belchatow 3:1 (28, 23, -19, 22)
Lica 23, Bala 18; Lisinac 14, Kurek 13, Wlazly 12

Modena : ACH Volley 3:2 (22, -21, 19, -23, 11)
Petrić 21, Holt 14; Ž. Štern 19, Armenakis 18, J. Pokeršnik 14, Kozamernik 12

Lestvica:
1. Craiova 1 tekma - 3 točke
2. Modena 1 - 2
3. ACH Volley 1 - 1
4. Belchatow  1 - 0

Ne spreglejte