Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 8. 2017,
10.45

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Slobodan Kovač Tine Urnaut

Sobota, 19. 8. 2017, 10.45

4 leta, 8 mesecev

Kovač videl pozitivne stvari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Slovenija Srbija odbojka | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pripravljalnih tekem za slovenske odbojkarje, ki bodo 24. avgusta začeli braniti srebrno odličje na evropskem prvenstvu, je konec. V pripravljalnem obdobju so na sedmih tekmah proti Poljski, Italiji in Srbiji dvakrat zmagali in petkrat izgubili.

Rezultatsko Slovenija ni blestela, a slovenski selektor Slobodan Kovač meni, da so prijateljske tekme nekaj povsem drugega kot resna tekma. Obstaja seveda tudi možnost, da reprezentance pred vrhuncem sezone, kjer se bodo delila odličja na evropskem prvenstvu, še skrivajo glavna orožja.

Kovač: Želeli smo zmagati, a rezultat ni bil v ospredju

Alen Šket je v prvi postavi zamenjal poškodovanega Klemna Čebulja. | Foto: Sportida Alen Šket je v prvi postavi zamenjal poškodovanega Klemna Čebulja. Foto: Sportida "Mislim, da na obeh tekmah z veliko Srbijo igrali dobro odbojko. V drugem nizu druge tekme smo vodili že pet točk, a na koncu prednost zapravili. Če bi ga dobili, bi bila tekma povsem drugačna. Lahko rečem, da smo bili povsem enakovredni," je po drugi tekmi s Srbijo dejal slovenski selektor.

Slovenija je imela v pripravah na EuroVolley 2017 veliko težav. Najprej je poškodba zaustavila odličnega Mateja Köka, ki je na nekaterih temah v kvalifikacijah za SP in svetovni ligi pokazal, da gre res za vrhunskega sprejemalca, pred dnevi pa je poškodba rdečo luč prižgala še enemu nosilcu Klemnu Čebulju (poškodba trebušne mišice), ki je že odšel na rehabilitacijo v Milano.

"To je bila zame zadnja možnost, da preizkusim tudi Žigo Šterna in Jana Klobučarja, ki ju do zdaj ni bilo z nami. Vedno poskušamo zmagati, a moral sem videti, kako se na igrišču znajdeta. To je nekaj malenkosti, ki so na koncu odločale," je dodal slovenski selektor.

Tine Urnaut pravi, da Slovenija ni daleč od najboljših. | Foto: Sportida Tine Urnaut pravi, da Slovenija ni daleč od najboljših. Foto: Sportida

Urnaut igramo vrhunsko, potem pa nas pokopljejo malenkosti

Po poškodbi Čebulja je kapetan Tine Urnaut na sprejemu dobil novega partnerja v Alenu Šketu, ki se je zelo izkazal in bil na obeh tekmah s Srbijo najučinkovitejši pri Sloveniji.

"Tako kot je rekel selektor. Ne igramo slabo. V težkih situacijah res igramo dobro. Tu mislim predvsem na bloku in obrambi, a ko pride do lažjih situacij, odpovemo. To so tiste stvari, ki nam na koncu onemogočijo, da igramo konstantno in niz pripeljemo do konca in zmagamo," opozarja Urnaut.

Slovenija se bo na Poljskem v skupini C za preboj v izločilne boje udarila z močno Rusijo, Bolgarijo in Španijo. Prva tekma za Kovačevo četo bo že prihodnji četrtek, ko jim bodo na sproti stali Španci.

Kakšen rezultat na EuroVolleyju 2017 napovedujete slovenskim odbojkarjem?

  • Borili se bodo za odličja.
    66,44 %
    194 glasov
  • Uvrstili se bodo v četrtfinale.
    16,78 %
    49 glasov
  • Prišli bodo do izločilnih bojev - play-offa.
    13,70 %
    40 glasov
  • Obstali bodo v skupini.
    3,08 %
    9 glasov
Oddanih 292 glasov

Seznam reprezentance Slovenije (14 odbojkarjev):

Podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret

Sprejemalci: Tine Urnaut, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar

Blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar

Korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern

Prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman

Ne spreglejte