Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
20. 10. 2016,
15.55

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

odbojka Klemen Čebulj Tine Urnaut Danijel Koncilja Gregor Ropret Tonček Štern Andrea Giani

Četrtek, 20. 10. 2016, 15.55

1 leto, 2 meseca

Klemen Čebulj pokazal trenerju, da ne spada na klop

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Klemen Čebulj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj pri zvezdniški ekipi Lube Civitanova v tej sezoni bolj ali manj sedi na klopi za rezerviste, v četrtem krogu italijanske serie A1 pa je le dobil priložnost v prvi postavi in pokazal italijanskemu selektorju Gianlorenzo Blenginiju, da se mu morda dela krivica.

Mladi Korošec je v pretekli sezoni s Kubancem z italijanskim potnim listom Osmanyjem Juantoreno tvoril udarni sprejemalski par, v tej pa je Slovenca v prvi šesterici, vsaj na začetku te klubske sezone, zamenjal nemški reprezentant ukrajinskih korenin Denis Kaliberda.

Trener Civitanove Gianlorenzo Blengini, ki opravlja tudi delo italijanskega selektorja, je na tekmi četrtega kroga italijanskega prvenstva prvič v tej sezoni ponudil pravo priložnost slovenskemu sprejemalcu, ki je proti novincu v ligi, ekipi Sora, ki še čaka na prvo zmago, odigral vrhunsko. V napadu je bil praktično nezgrešljiv (68-odstotni izkoristek napada), k svojemu izkupičku pa je dodal štiri ase in en blok. Čebulj se je na koncu ustavil pri 18 točkah, kar je bilo le dve točki manj kot korektor Cvetan Sokolov (20).

Giani do nove zmage, Koncilja brez moči, Ropret še drugič zapored na klopi

Nove zmage, že tretje v tej sezoni, se je veselil tudi, lahko rečemo nekdanji slovenski selektor, saj mu je z Odbojkarsko zvezo Slovenije že potekla pogodba, Andrea Giani, ki je po hudem boju s 3:2 premagal Monzo. Tonček Štern je zmago Verončanov pospremil s klopi za rezerviste.

Danijel Koncilja in soigralci pri Padovi so izgubili proti Modeni, ki je tako kot vodilna Civitanova zmagala še četrtič zapored. Slovenski bloker se nikakor ni znašel proti zvezdnikom iz Modene in, čeprav je igral celotno srečanje, dosegel le dve točki. Nov poraz je vknjižil tudi Gregor Ropret pri Molfetti, ki je bil že na drugi tekmi zapored v vlogi rezervnega podajalca.

Urnaut odlično začel pohod na svetovni naslov

Peti slovenski predstavnik v Italiji Tine Urnaut bo tekmo četrtega kroga s Trentinom odigral prihodnjo sredo, saj se s soigralci v Betimu v Braziliji potegujejo za svetovni klubski naslov. Na prvi tekmi so Italijani ravno na krilih slovenskega reprezentančnega kapetana (12 točk) premagali brazilsko ekipo Minas in se z eno nogo in pol že uvrstili v polfinale. Trentino lovi že svoj peti svetovni klubski naslov, nazadnje ga je osvojil leta 2012 v Dohi.

Ne spreglejte