Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2016,
22.41

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Andrea Giani Alen Pajenk Mitja Gasparini slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 18. 6. 2016, 22.41

7 let, 10 mesecev

Izjave iz slovenskega tabora po zmagi nad Tunizijo

Andrea Giani po novi zmagi: Napredek ni tak, kot bi si želel. Igramo preveč sproščeno.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Stožicah na tekmi svetovne lige premagala Tunizijo in izkoristila prednost domačega igrišča. Selektor Andrea Giani je pojasnil, da ni najbolj zadovoljen s prikazanim. Da igra še ni bila na vrhunski ravni, sta priznala tudi reprezentanta Mitja Gasparini in Alen Pajenk.

Andrea Giani, selektor Slovenije: "Nisem zadovoljen. Zmaga je lepa stvar, toda igra, ki smo jo pokazali v vseh nizih, ne le v tretjem, me ni zadovoljila. Menim, da izgubljamo čas. Do končnega turnirja so le še štiri tekme, napredek pa ni tak, kot bi si želel. Igramo preveč sproščeno, nismo osredotočeni na stvari, na kateri bi morali biti. Povedemo z lepo razliko, a se nato ustavimo, ne pritiskamo več, čakamo le na tekmečeve napake. Delamo preveč napak, kar mi ni všeč in moramo se popraviti. Že jutri je nova priložnost, ko se bomo z Venezuelo udarili za prvo mesto. Tekmec bo zahteven, Venezuela je dobra ekipa. Zelo atletska, tudi tehnično močna, je pa res, da njihovi napadalci delajo veliko napak."

Mitja Gasparini, korektor Slovenije: "Imeli smo nekaj težav z nekaj lahkimi situacijami, ki bi jih morali boljše rešiti. V bloku nismo bili dovolj dobri, tudi v napadu je bilo preveč napak, predvsem sem jih delal jaz. Ampak prevladala je naša kakovost, potem ko smo bili v tretjem nizu že v zaostanku, smo se rešili z bloki."

Alen Pajenk, bloker Slovenije: "Težko je primerjati našo igro s tisto z evropskega prvenstva. Tam smo igrali z Belgijo, Nizozemsko, Poljsko, Italijo ter Francijo, Katar in Tunizija pa zagotovo nista na njihovi ravni. A mislim, da gremo s tekme v tekmo naprej, osredotočamo se na našo igro. Vsekakor pa se moramo bolj disciplinirati v igri ter popraviti nekatere malenkosti. V protinapadih smo bili danes že boljši kot včeraj, blok z mano na čelu pa bi moral biti boljši. Z začetnimi udarci pa smo danes opravili dobro delo. Tudi v zadnji tekmi bo vse odvisno od nas. Če bomo igrali tako, kot znamo, ne bi smelo biti težav, čeprav ne pričakujemo lahkega dela."

Ne spreglejte