Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2019,
18.37

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

finale evropska liga Alessandro Chiappini slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 28. 6. 2019, 18.37

4 leta, 10 mesecev

Evropska liga, ženske, finale (povratna tekma)

Romunke končale slovenske sanje o zlati ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41
Slovenija Romunija | Slovenke so v Romuniji ostale brez napredovanja v zlato ligo. | Foto CEV

Slovenke so v Romuniji ostale brez napredovanja v zlato ligo.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na povratni tekmi velikega finala srebrne evropske lige v Aleksandriji neuspešno branila prednost s prvega obračuna (3:1) in ostala brez napredovanja v elitno zlato ligo. Slovenke so izgubile z 0:3, tako da je o napredovanju odločal zlati niz, ki so ga s 15:12 dobile domačinke in napredovale

Slovenske odbojkarice so na uvodnem srečanju velikega finala v torek slavile s 3:1 in si pred povratno tekmo na široko odprle vrata do uvrstitve v zlato evropsko ligo, a so si vstopnico zagotovile njihove nasprotnice.

Romunke so bile večino obračuna boljše nasprotnice. Uvodni niz so dobile s 25:22, v drugem so varovanke Alessandra Chiappinija dosegle le 14 točk, v tretjem pa so domačinke slavile s 25:17.

Odločal zlati niz

Po 3:0 za Romunijo je sledil zlati niz, ki je odločal o napredovanju. Tudi tega so dobile domačinke, s 15:12, in napredovale v zlato ligo.

Slovenke, pri katerih je največ točk, 10, dosegla Lana Ščuka, so končale na drugem mestu in bodo na novo priložnost za napredovanje morale počakati.

Romunke so naprej suverene izenačile, nato pa dobile še zlati niz. | Foto: Reuters Romunke so naprej suverene izenačile, nato pa dobile še zlati niz. Foto: Reuters

Žalost in razočaranje, da niso prikazale najboljše igre

"Zelo sem žalosten. Najprej bi rad čestital Romuniji, saj so nasprotnice igrale zelo dobro. Po drugi strani mi v tekmo nismo vstopili tako, kot bi bilo treba. Zato sem žalosten. Nasprotnik je bil na naši ravni in lahko bi izpolnili ta velik cilj. Zdaj smo vsi žalostni, ne toliko zaradi barve medalje, saj je to vseeno medalja, bolj zato, ker v naslednji sezoni ne bomo igrali v zlati ligi. Dolgo smo delali, a končali brez srečnega konca. Ni prvič, da na odločilni tekmi oziroma v finalu nismo prikazali najboljše igre, moramo pa vseeno biti ponosni, da smo igrali v finalu. A to, kar se je zgodilo danes, se je tudi že v finalu svetovnega prvenstva. In zato ta ekipa potrebuje več takšnih tekem, več takšnih izkušenj. A s tem se bomo ukvarjali v prihodnje. Škoda za zamujeno priložnost, a to je del našega življenja. Treba se je tudi naučiti, kako vstati in iti naprej," razočaranja ni skrival selektor Slovenije Chiappini.

"Očitno nismo bile zrele, da bi vzele to, kar smo si zaslužile z vsem, kar smo delale dva meseca. Zelo sem razočarana, ker smo trdo delale." | Foto: Sportida "Očitno nismo bile zrele, da bi vzele to, kar smo si zaslužile z vsem, kar smo delale dva meseca. Zelo sem razočarana, ker smo trdo delale." Foto: Sportida

"Mislim, da je pretehtala želja, no, ne ravno želja, saj smo si tudi me želele zmagati, ampak očitno nismo bile zrele, da bi vzele to, kar smo si zaslužile z vsem, kar smo delale dva meseca. Zelo sem razočarana, ker smo trdo delale. Ampak očitno bomo morale vse to pokazati znova drugo leto in osvojiti srebrno ligo, za katero mislim, da jo lahko," je razmišljala Ščuka, Leja Janežič pa je dodala: "Nismo pravilno pristopile k igri, nismo pokazale tega, kar znamo."

Romunija : Slovenija 3:0 (-22, -14, -17), zlati niz 15:12

Športna dvorana, gledalcev 500, sodnika: Adler (Madžarska) in Vinaliev (Bolgarija).
Romunija: Buterez, Balintoni 3, Rus, Albu, Iancu 13, Budai-Ungureanu 21, Trica 5, Tucmeanu, Miclaus, Pirv 13, Roman, Ciucu, Ciocian, Alupei 12.
Slovenija: Mori 2, Grudina 7, Vovk 6, Janežič, Blažič 3, Zdovc Sporer, Mikl, Zatkovič 1, Pintar, Ščuka 10, Sobočan, Pogačar, Eržen 10, Planinšec 5.

Evropska liga, ženske, finale (povratna tekma):

 

Ne spreglejte