Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2023,
22.08

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bolgarija EuroVolley2023

Četrtek, 31. 8. 2023, 22.08

8 mesecev, 1 teden

Evropsko prvenstvo v odbojki za moške, 4. dan

Bolgari za prvo zmago ugnali petkovega tekmeca Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
bolgarska reprezentanca, evropsko prvenstvo 2023 | Bolgari so po uvodnem porazu s Španci prišli do prve zmage. Premagali so petkove tekmece Slovencev Fince. | Foto Guliverimage

Bolgari so po uvodnem porazu s Španci prišli do prve zmage. Premagali so petkove tekmece Slovencev Fince.

Foto: Guliverimage

Slovenski odbojkarji imajo po sredini zmagi s 3:1 nad Ukrajino tekmovanja prost dan, naslednji obračun jih čaka v petek ob 16.30 proti Fincem. Ti so danes zvečer drugo zmago napadali proti gostiteljem Bolgarom, ki so evropsko prvenstvo odprli s presenetljivim porazom proti Špancem. Ni jim uspelo, gostitelji skupine B so bili boljši s 3.1 v nizih. V slovenski skupini sta se danes pomerili Ukrajina in Hrvaška, po hudem boju pa so se prve zmage veselili naši sosedi s 3:2 v nizih. Prvič so se predstavili tudi svetovni podprvaki Poljaki in s 3:0 premagali Čehe, branilci zlata Italijani pa z istim rezultatom Estonce.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Ukrajina, evropsko prvenstvo 2023, Alen Pajenk
Sportal Slovenci po izgubljenem nizu strnili vrste in strli ukrajinski oreh
EP Bolgarija Španija
Sportal V slovenski skupini prva zmaga Špancem

Skupinski del 33. evropskega odbojkarskega prvenstva za moške je v polnem zamahu. Slovenska reprezentanca je branjenje srebra v sredo začela z zmago proti Ukrajini, ki se je znova izkazala za neugodno in trdoživo zasedbo.

Slovenci imajo danes prost dan. V petek ob 16.30 jih čaka tekma s Finci. | Foto: CEV Slovenci imajo danes prost dan. V petek ob 16.30 jih čaka tekma s Finci. Foto: CEV Varovanci Gheorgheja Cretuja so po izgubljenem prvem nizu osvojili naslednje tri in odkljukali prvo oviro na poti do želenega cilja, ki čaka na prizorišču bojev za kolajne v Rimu. Slovenci imajo danes tekmovanja prost dan, v petek ob 16.30 pa bodo drugo zmago iskali proti Fincem, za katere bo to tretja zaporedna tekma v treh dneh.

Severnjaki so prvenstvo v sredo odprli brez izgubljenega niza proti Hrvaški, danes zvečer pa izgubili proti gostiteljem skupine B Bolgarom. Ti so v Varni začeli s porazom s Španci, danes pa so Fince premagali s 3:1.

Še pred finsko-bolgarskim dvobojem so se v slovenski skupini za prvo zmago pomerili Hrvati in Ukrajinci. Bitka je bila trda, Hrvati pa so slavili s 3:2 v nizih. 

Na prvenstvu sodeluje 24 reprezentanc, ki so v skupinskem delu razdeljene v štiri skupine po šest ekip. Najboljše štiri iz vsake skupine po predtekmovanju, ki poteka do 6. septembra, napredujejo v izločilne boje oziroma osmino finala.

Poljaki so s 3:0 premagali Čehe. | Foto: Guliverimage Poljaki so s 3:0 premagali Čehe. Foto: Guliverimage

Na delu številni favoriti, prvič so se predstavili Poljaki

Branilci zlata izpred dveh let in aktualni svetovni prvaki Italijani so za drugo zmago s 3:0 odpravili Estonce. Olimpijski prvaki Francozi so prav tako že pri dveh zmagah, s 3:1 so danes ugnali Portugalce.

Četrti dan prvenstva so bili na delu še eni od favoritov za najvišja mesta Poljaki. V Skopju so odigrali prvi dvoboj prvenstva in vlogo favorita upravičili proti Čehom (3:0).

Evropsko prvenstvo v odbojki (28. avgust–16. september 2023)

Skupinski del

Četrtek, 31. avgust

Lestvice:

slovenska odbojkarska reprezentanca, trening, Varna
Sportal Ponujeno priložnost je zgrabil z obema rokama: Hvaležen sem
evropsko prvenstvo, Turčija
Sportal Znane so vse polfinalistke EP
Ne spreglejte