Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2016,
12.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Dejan Vinčić svetovna liga

Četrtek, 23. 6. 2016, 12.24

6 let, 6 mesecev

Dejan Vinčić: Želeli smo začeti tam, kjer smo končali, a razpletlo se je drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco so prvi treningi pred drugim turnirjem svetovne lige v Solunu, ki ga bodo začeli v petek s tekmo proti Katarju.

Za dobrodošlico grška savna

V dvorani Nikosa Galisa, kjer bo potekal turnir, je bilo v sredo okoli 40 stopinj Celzija, reprezentanti pa samo upajo, da takih razmer ne bo na tekmovanju.

"Ne vem, ali sem kaj takega že doživel. Nismo mogli dihati, pot nam je lil s teles. Bilo je neznosno, a isto so doživeli tudi drugi. Tudi Katar, kjer še bolj vroče, vendar je v njihovih dvoranah ledeno mrzlo," je dejal organizator slovenske igre Dejan Vinčić.

Velenjčan kljub trem zmagam ni najbolj zadovoljen z igro, ki so jo reprezentanti pokazali na prvem turnirju v Ljubljani. Pravi, da želijo v Grčiji prikazati več.

"Upam, da se bo napredek nadaljeval"

"Ogledali smo si posnetke iger iz Ljubljane. Ni bilo težko ugotoviti, kje imamo največ rezerv. Vsekakor v napadu in protinapadu, v zaključevanju visokih žog. Na lanskem evropskem prvenstvu smo take napade uspešno izeplajli v 60 odstotkih, na tekmah v Ljubljani pa le 25-odstotno. Tudi blok in obramba nista blesteča, zadovoljni smo lahko le z začetnim udarcem. Nismo v blesteči formi, a napredujemo, to je pokazala zadnja tekma proti zelo dobri Venezueli. Upam, da se bo napredek nadaljeval, da bomo na zaključnem turnirju, na katerega upam, da se bomo uvrstili, pravi. Seveda smo si želeli biti pravi že takoj, začeti z ravni, na kateri smo se ustavili lani, a razpletlo se je drugače. V naši vrsti je nekaj novih igralcev, ki se morajo še navaditi na sistem Andree Gianija, mladi potrebujejo svoj čas, tako kot smo ga potrebovali mi," meni Vinčić, ki ima nekaj težav s koleni, a te rešuje sproti, kot sam pravi, pa tudi v svoji igri vidi še velike rezerve, saj ga trenutno ovirajo bolečine.

Katarci so že v Stožicah pokazali, kako nevarni so lahko. | Foto: Katarci so že v Stožicah pokazali, kako nevarni so lahko.

"Katarci imajo nekaj izvrstnih posameznikov"

Slovenci bodo drugi turnir začeli z dvobojem proti Katarju, ki so ga v Ljubljani premagali s 3:1. Že takrat so Katarci pokazali, da niso naivna ekipa, in tega se zaveda tudi slovenski podajalec. "Moramo odigrati v istem ritmu od začetka do konca in ne tako kot v Ljubljani, ko smo po dveh osvojenih nizih popustili in jim dovolili, da se razigrajo. Katarci imajo nekaj izvrstnih posameznikov, na prvi tekmi nam je največ težav povzročal sprejemalec srbskih korenin, njega moramo zaustaviti. Če bomo pravi, bomo zmagali s 3:0, sicer utegnemo imeti težave," napoveduje Vinčić.

Ne spreglejte