Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 8. 2017,
19.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Jan Pokeršnik Nejc Zemljak

Nedelja, 13. 8. 2017, 19.19

6 let, 6 mesecev

Cev Satelitte, Vaduz

Zemljak in Pokeršnik pred EP osvojila turnir v Vaduzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Nejc Zemljak Jan Pokeršnik | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta zmagovalca turnirja evropske serije CEV Satellite v Vaduzu. V finalu sta bila naša predstavnika, z 2:1 v nizih, boljša od Italijanov Caminatija in Rossija. Slovenca že v sredo pa Slovenca čaka nastop na evropskem prvenstvu v Latviji.

Zemljak in Pokeršnik sta se na glavni del turnirja uvrstila potem, ko sta se uspešno prebila skozi kvalifikacije, v katerih sta z 21:17 in 21:19 izločila Norvežana Jarleja Fornesa in Christiana Hellanda. V prvem krogu turnirja sta bila nato po napetem boju z 2:1 boljša od Nemcev Sebastiana Fuchsa in Alexandra Walkenhorsta, v drugem krogu pa sta z 21:16 in 21:16 odpravila Švicarja Nica Beelerja in Marca Krattigerja.

V četrtfinalu sta morala slovenska predstavnika s 17:21 in 14:21 priznati premoč italijanski navezi Caminati/Rossi, v repesažu pa sta se Zemljak in Pokeršnik še enkrat pomerila z nemškima odbojkarjema Fuchsom in Walkenhorstom ter še enkrat zmagala, tokrat z 21:18 in 21:15.

V polfinalu se je najuspešnejša slovenska dvojica srečala s še neporaženima Angležema Chrisom Gregoryjem in Jakom Sheafom in se po skoraj uri boja, z 21:17, 14:21 in 15:11, veselila svoje prve uvrstitve v veliki finale.

Slovenca sta se veselila po hudem finalnem boju. | Foto: CEV Slovenca sta se veselila po hudem finalnem boju. Foto: CEV

Ubranila tri zaključne žoge

V boju za zlato odličje sta Zemljak in Pokeršnik še drugič na turnirju igrala proti Caminatiju in Rossiju in bila že v izgubljenem položaju. Tekmeca sta namreč imela že tri zaključne žoge za zmago, a sta Slovenca vse tri ubranila in na koncu prišla do svoje prve turnirske zmage.

Odlična popotnica pred EP. | Foto: CEV Odlična popotnica pred EP. Foto: CEV

Na EP z lepo popotnico

Zmaga na turnirju v Liechtensteinu bo za Zemljaka in Pokeršnika dobra popotnica pred evropskim prvenstvom, ki se bo v sredo začelo v Latviji. Slovenca bosta na prvenstvu stare celine igrala v skupini B, za začetek prvenstva v Jurmali pa se bosta pomerila z olimpijskima podprvakoma, Italijanoma Danielejem Lupoom in Paolom Nicolaijem.

Ne spreglejte