Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 5. 2017,
10.05

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Lotos Trefl Gdansk Bogdan Kotnik Andrea Anastasi

Sreda, 10. 5. 2017, 10.05

6 let, 11 mesecev

Bogdan Kotnik in Andrea Anastasi združila moči

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Bogdan Kotnik | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Eden najboljših odbojkarskih trenerjev na svetu, Italijan Andrea Anastasi, je izbral svojega pomočnika. V novi sezoni bo v poljski ekipi Lotos Trefel Gdańsk z njim delal slovenski trener Bogdan Kotnik.

Gdansk je v pretekli sezoni zasedel osmo mesto v poljskem prvenstvu, kar je bilo manj od pričakovanj navijačev in vodstva. Potrebno so bile spremembe in legendarni italijanski trener se je odločil za menjavo na mestu prvega pomočnika.

Anastasi, ki je prej v reprezentancah Italije in Poljske vedno sodeloval z rojakom Andreo Gardinijem, je v Gdansku "podedoval" pomočnika prejšnjega trenerja, v novi sezoni pa je za svojo desno roko izbral slovenskega strokovnjaka Bogdana Kotnika, ki je nazadnje vodil slovenskega prvaka ACH Volley in z njim v sezoni 2014/15 postal tudi državni prvak.

Prvič kot pomočnik

"Čas je za nov izziv v moji karieri. Prvič bom imel vlogo pomočnika, a prvi trener bo veliki Andrea Anastasi. Hvala Lotosu, da me je sprejel v ekipo, in hvala Andrei za zaupanje. V veliko čast mi je," je ob podpisu pogodbe na svojem profilu na Facebooku zapisal Kotnik, ki je pred tem vodil Calcit, Dob in ACH.

Ekipa iz Gdanska je bila v letu 2015 državni podprvak ter zmagovalec poljskega pokala in superpokala. Kotnik je pred odhodom na Poljsko zlato medaljo v avstrijskem prvenstvu dosegel z Aich Dobom, v slovenskem pa z ACH Volleyjem.

Anastasi je bil kot igralec svetovni prvak (1990), evropski prvak (1989) in zmagovalec svetovne lige (1990 in 1991). Kot trener je med drugim trikrat zmagal v svetovni ligi z italijansko in poljsko reprezentanco (1999, 2000, 2012), trikrat je bil z Italijo evropski prvak (1999, 2003, 2007). Ima tudi bronasto medaljo z olimpijskih iger (2000). Bil je trener leta 2000 v Italiji in trener leta 2011 na Poljskem.

Ne spreglejte