Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
0.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

svetovna liga Tine Urnaut odbojka Andrea Giani slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 0.15

6 let, 6 mesecev

Izjave po tekmi Grčija : Slovenija (3:1)

Andrea Giani po nepričakovanem porazu zbral fante in jim povedal, kar jim gre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Slovenski odbojkarji so na zadnji tekmi svetovne lige klonili proti Grčiji, a vseeno zasedli prvo mesto v skupini in se zanesljivo uvrstili na zaključni turnir v Frankfurtu. Poraz sam po sebi nikakor ni tragičen, skrbita le pristop in forma posameznikov.

Slovenci so proti Grčiji lovili še šesto zaporedno zmago, a motivirani domačini so jim to preprečili in Sloveniji prizadejali prvi poraz. Grki so igrali brez najboljšega igralca Mitarja Đurića, vseeno pa so pokazali dovolj, da so v položitev orožja prisilili četo Andree Gianija.

Nič ni hudega, če se bodo iz tega kaj naučili

"Igrali smo slabo, to je bistvo. Toda ta poraz, če se bomo iz njega kaj naučili, ni nič tragičnega. Mislim, da so danes odločile naše napake. V prvem nizu smo že lepo vodili, a nato začeli igrati, kot da nam nič ne morejo. Vse smo vzeli na lahko, nato pa v napadu začeli delati napake. Usodna je lahko tudi ena, že po njej je treba stopiti skupaj in narediti menjavo. Mi nismo, po osmih zaporednih točkah tekmecev se je bilo težko vrniti. Napake v napadu so se nam pojavljale tudi v tretjem nizu, v katerem sem začel na igrišče pošiljati sveže moči. Tudi v četrtem nizu smo imeli svoje priložnosti, nismo jih izkoristili, upam, da so fantje dobili vsaj nekaj izkušenj. Do zaključnega turnirja se kaj dosti spremeniti ne da, upam, da bo na njem vsaj pristop drugačen," po porazu, ki ni bil usoden, ni bil dobre volje slovenski selektor, ki je po tekmi svojim izbrancem dal vedeti, da se tako ne igra.

Giani je po tekmi fantom povedal, kar jim gre. | Foto: Giani je po tekmi fantom povedal, kar jim gre.

"Prav je, da nam je povedal svoje"

Da so jih slišali, je po tekmi z Grčijo priznal tudi kapetan Tine Urnaut in dodal, da so tekmo vzeli povsem resno: "Ni bilo nobenega podcenjevanja, ne podzavestnega ne zavednega. Mi smo tekmo začeli maksimalno, nato pa so se pojavile težave v napadu po prejetem servisu. Čeprav smo imeli dober sprejem, nam ni uspevalo izpeljati napadov. Nismo bili konstantni, nismo mogli igrati na taki ravni, kot  smo želeli. Ta poraz nima nikakršnega pomena za zaključni turnir, v Frankfurtu bo nova zgodba. Grke spoštujemo, v Nemčiji bodo še močnejši z Mitarjem Đurićem, zagotovo nas čaka še ena težka tekma. Ne bomo smeli nihati, kot smo že na letošnjih tekmah, vsaka žoga bo pomembna, mi bomo storili vse, da se uvrstimo v finale. Giani je imel povsem prav, ko nas je po tekmi zbral skupaj in nam povedal svoje. Upam, da bo zaleglo, kot je na evropskem prvenstvu po porazu z Belgijo."

"Ta poraz nima nikakršnega pomena za zaključni turnir, v Frankfurtu bo nova zgodba." | Foto: "Ta poraz nima nikakršnega pomena za zaključni turnir, v Frankfurtu bo nova zgodba."

Bolje zdaj kot čez pet dni


Čez pet dni Slovence v Frankfurtu v Nemčiji (1. in 2. julij) že čaka polfinale zaključnega turnirja tretjega kakovostnega razreda, v katerem se bodo še enkrat pomerili z Grčijo. Lahko rečemo, da je bolje, da je poraz prišel zdaj, ko ni bilo usodno, kot pa čez pet dni. Poraz bi pomenil, da Slovenije ne bi bilo v finalu in obstanek v nekakovostnem tretjem razredu svetovne lige. V primeru zmage se bodo za napredovanje v drugi kakovostni razred najverjetneje udarili z gostitelji Nemci, ki bodo v drugem polfinalu merili moči s Tajvanom.

Ne spreglejte