Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
22.15

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Andrea Giani svetovna liga odbojka

Petek, 1. 7. 2016, 22.15

7 let, 9 mesecev

Izjave po zmagi Slovencev nad Grki

Andrea Giani navdušen nad predstavo fantov: Pomembna zmaga za samozavest in ekipni duh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Andrea Giani | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Zadovoljen sem s tem, kar so prikazali na igrišču. Skozi celotno srečanje so bili zbrani, naredili so izjemno malo napak. Upoštevali so dogovore," je varovance po zmagi s 3:0 nad Grki, s katero so se uvrstili v finale zaključnega turnirja tretjega razreda svetovne lige, varovance pohvalil selektor Slovenije

Andrea Giani, slovenski selektor: Današnjo tekmo smo dobili prepričljivo in zadovoljen sem s tem, kar so fantje prikazali na igrišču. Skozi celotno srečanje so bili zbrani, naredili so izjemno malo napak, upoštevali so vse, kar smo se dogovorili. Za nas je to že tretji finale v dveh letih in to je zelo pomembno. Tako za samozavest, kot za ekipni duh in seveda tudi za nadaljnje delo. Seveda lahko igramo še boljše, saj še vedno nismo na ravni iz lanske sezone, ko smo resda imeli več časa za priprave in uigravanje, a jutri to ne bo odločilni dejavnik.

Klemen Hribar, slovenski odbojkar: Lahko bi rekli, da je bila današnja tekma zame pravzaprav debi, saj sem v zadnjih dveh letih v celoti odigral le en niz in to prav proti Grkom. Na začetku sem sicer imel nekoliko treme, saj na taki ravni doslej še nisem igral, a je ta hitro izpuhtela in s svojo igro sem lahko zadovoljen. Tudi kot ekipa smo igrali dobro, bili ves čas zbrani. Držali smo se taktike in tega, kar je od nas zahteval selektor in mislim, da je to glavni razlog, da smo tekmo dobili tako prepričljivo.

Dejan Vinčić, slovenski odbojkar: Mislim, da nam je poraz v Grčiji še kako koristil, saj smo se zavedli, da vendarle nismo tako močni in da se nam lahko vsaka napaka maščuje. Na temo tekme v Grčiji smo imeli kar nekaj sestankov. Že prejšnji teden Grkov nismo podcenjevali, želeli smo zmagati, a se nam je zalomilo. Na današnjo tekmo smo se res dobro pripravili in jo odigrali na visoki ravni, z dobro igro v napadu ter tudi v bloku in obrambi. Naredili smo zelo malo napak in to je bil danes ključ do zmage.

Ne spreglejte