Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
21.48

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Calcit Ljubljana ACH Volley liga prvakov liga prvakov odbojka

Četrtek, 9. 6. 2016, 21.48

7 let, 11 mesecev

Žreb lige prvakov

ACH Volley za začetek s ciprskimi državnimi prvaki, Calcit Ljubljana z Modeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
ACH volley | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na veliki gala prireditvi Evropske odbojkarske zveze (CEV), ki je prvič namesto na Dunaju potekala v Rimu, so opravili tudi žreb v ligi prvakov. V moški konkurenci bodo odbojkarji ACH Volleyja v drugem krogu kvalifikacij igrali z Omonio s Cipra, odbojkarice Calcita Ljubljane pa z italijansko ekipo Liu Jo Nordemaccanica Modena.

V novi sezoni bo liga prvakov potekala v spremenjeni obliki, saj imajo nekatere ekipe že zagotovljeno mesto v skupinskem delu tekmovanja, druge si ga bodo skušale priboriti prek kvalifikacij. Prijavljenih je 36 ekip, kar pomeni, da jih bo 24 igralo v kvalifikacijah, med njimi tudi slovenski državni prvak ACH Volley. Ljubljančani so bili v drugem krogu nosilci in bodo igrali s ciprskim državnim prvakom Omonio iz Nikozije.

"Z žrebom smo lahko zelo zadovoljni, ciprski prvak iz Nikozije je definitivno premagljiv nasprotnik, a potrebno je poudariti, da so tudi oni v preteklih dveh sezonah igrali v evropskih pokalih in da vedno pripeljejo nekaj tujih okrepitev. V lanski sezoni so to na primer bili trije brazilski odbojkarji. Kaj več v tem trenutku, ko naša ekipa še ni popolna, težko komentiram, vsekakor pa nam mora biti cilj uvrstitev v 3.krog kvalifikacij," je dejal trener ACH Volleyja Zoran Kedačič, ki je pred kratkim podpisal novo dveletno pogodbo.

Tudi v ligi prvakinj bo prišlo do sprememb. Prijavljenih je 30 ekip, štiri med njimi, Maritza Plovdiv (Bolgarija), Luka Bar (Črna gora), Kohila (Estonija) in Drita Gjilan (Kosovo), bodo igrale že v prvem krogu, slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Ljubljana, pa bodo v drugem krogu igrale proti italijanski ekipi Liu Jo Nordemaccanica Modena, ki je bila med osmimi nosilkami.

Ne spreglejte