Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 1. 2021,
22.31

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Luka Koblar ATK Grosuplje Calcit Volley OD Krim GEN-I Volley Nova KBM Branik 1 DOL

Sobota, 16. 1. 2021, 22.31

3 leta, 3 mesece

1. DOL, ženske, zaostale tekme (16. januar)

Novogoričanke brez možnosti v Lukni, vodilne premagale še Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Nova KBM Branik | Nova KBM Branik je gladko, s 3:0 v nizih premagala Novogoričanke. Je to znak prebujenja? | Foto Aleš Oblak

Nova KBM Branik je gladko, s 3:0 v nizih premagala Novogoričanke. Je to znak prebujenja?

Foto: Aleš Oblak

Na sobotnih zaostalih tekmah 1. DOL se je mariborska Nova KBM Branik v dvorani Lukna ubranila napada GEN-I Volleyja, vroči OD Krim, ki je pred dnevi šokiral Novogoričanke, ni bil kos vodilnemu Kamniku, Grosupeljčanke pa so premagale Koprčanke. 

Vodilni Calcit je zabeležil novo zanesljivo zmago, boljši je bil od Krima, zmagale pa so tudi Grosupeljčanke, v gosteh so bile boljše od Luke Kopra.

Mariborčanke so gleda na to, kar so pokazale v letošnji sezoni, presenetljivo gladko ugnale Novogoričanke. Prvi niz so dobile kar s 25:12, a gostje so v drugem nizu vendarle prišle k sebi, nekajkrat tudi vodile. Toda Štajerke so si še pred končnico zagotovile prednost, ki je zadostovala za vodstvo 2:0. Še najbolj negotov je bil tretji niz, gostje so se držale do 19:19, končnica pa je spet pripadala gostiteljicam.

Nova KBM Branik je bil boljši v vseh elementih, s 16 točkami se je izkazala nova okrepitev Danijela Džakovič, Ana Galič jih je dodala 11, Brina Bračko pa je v statistiko vpisala štiri bloke, enega več kot vsa ekipa Primork.

Kamničanke so imele s Krimom nekaj težav le v uvodnem nizu. | Foto: Klemen Brumec Kamničanke so imele s Krimom nekaj težav le v uvodnem nizu. Foto: Klemen Brumec

Kamničanke so se v Ljubljani mučile le v prvem nizu, čeprav vmesni izidi 12:19 in 16:21 in 21:24 niso napovedovali napete končnice. Toda Nika Bavdaž in Tinkara Kavčič sta ubranili prvi dve zaključni žogi, nato jim je z dvema napakama pomagala še Eva Zatković, Krimovke so imele celo priložnost za vodstvo v nizih, toda branilke naslova so vendarle postavile stvari na svoje mesto.

V nadaljevanju tekme so začele še bolje servirati, Polona Marušič in Andjelka Radišnković sta prispevali vsaka po pet od skupno 15 asov, Radiškovićeva pa je bila 14 točkami najučinkovitejša igralka tekme.

Igralke Luke Kopra so med tednom dobile primorski derbi in zadnje mesto prepustile Ankaranu. Na krilih te zmage so dobro začele tekmo proti Grosupeljčankam, dobile prvi niz s 25:17, nato pa je bila njihova igra iz niza v niz slabša, posledica je bil gladek poraz. Igralke Grosupljega so servisi dobro pritiskale na domači servis, z bloki pa uspešno zaustavljale napadalke. Prvo ime tekme je bila Helena Mijoč, ne samo zaradi 21 točk, ampak tudi zaradi odlične igre v bloku, s tem elementom je prispevala šest točk. Mojca Lenart se je pri zmagovalkah izkazala s petimi asi.

1. DOL, ženske, zaostale tekme (16. januar):

Sobota, 16. januar:
Luka Koper : ATK Grosuplje 1:3 (17, -21, -14, -9)
OD Krim : Calcit Volley 0:3 (-25, -13, -13)
Nova KBM Branik : GEN-I Volley 3:0 (12, 21, 20)

Lestvica:

1. Calcit Volley     13  tekem – 37 točk
2. Sip Šempeter      13   -   28
3. GEN-I Volley      13   -   27
4. Nova KBM Branik   11   -   19
5. ATK Grosuplje     14   -   18
6. Krim              13   -   14
7. Luka Koper        13   -    8
8. Ankaran           14   -    5

Ne spreglejte