Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2024,
21.00

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Panvita Pomgrad Hiša na kolesih Triglav i-Vent Maribor ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Četrtek, 21. 3. 2024, 21.00

1 mesec

1. DOL ZA MOŠKE, četrtfinale, druge tekme

Znani trije polfinalisti, samo ACH bo igral tretjo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Calcit Volley | Kamničani so prišli do polfinalne vstopnice. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so prišli do polfinalne vstopnice.

Foto: Klemen Brumec

Na sporedu so bile druge četrtfinalne tekme državnega prvenstva, ki so že podale nekatere polfinalne odgovore. Do drugih zmag in polfinala so prišli odbojkarji Calcit Volleyja, OK i-Venta Maribor in Panvite Pomgrad. Calcit Volley je na drugi tekmi s 3:0 v nizih ugnal Alpacem Kanal, i-Vent Maribor na Koroškem ni pustil presenečenja proti ekipi Fužinar SIJ Metal Ravne, Štajerci so zmagali s 3:1, Panvita Pomgrad pa je drugo zmago v četrtfinalu proti kranjski ekipi ujela na domačem igrišču (3:1). Branilec naslova ACH Volley je gostoval pri Krki in presenetljivo izgubil z 1:3. Tretja tekma četrtfinala bo 27. marca. 

Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino
Sportal Tri domače zmage, Panvita po hudem boju slavila v Kranju

Kamničani, ki so po težavah v pokalu Kanalce vzeli sila resno, so tekmo sicer slabo začeli, izgubljali s 3:6, a hitro vzpostavili ravnotežje in prešli v vodstvo. A višje razlike jim ni uspelo priigrati. Tako sta ekipi v končnico vstopili z izidom 18:18, nato pa so gosti z odličnimi servisi Lazara Bruneta in blokom prišli do šestih zaporednih točk, s tem pa tudi do vodstva z 1:0. Če so v prvem nizu imeli nekaj težav, pa to ne velja za preostala dva, v katerih so imeli od začetka pa do konca reči pod nadzorom.

Vlogo favorita so zanesljivo upravičili tudi Mariborčani, čeprav so se v prvih dveh nizih na Ravnah kar mučili. Prvega so celo izgubili, predvsem zaradi slabega začetka, Korošci so namreč dosegli prvih pet točk na tekmi, nato pa vodili tudi z 21:12. Ob koncu so jih tekmeci začeli loviti, a jim je na koncu vendarle malce zmanjkalo, da bi jih ujeli. V drugem nizu so nato prevzeli nadzor, a sredi niza so do vodstva 17:16 in 19:17 prišli domači, kar je bilo opozorilo za četo Sebastijana Škorca, da je vrag odnesel šalo. Končnico so odigrali bolj zbrano in niz tesno dobili. 

Vlogo favorita so zanesljivo upravičili tudi Mariborčani. | Foto: OK i-Vent Maribor Vlogo favorita so zanesljivo upravičili tudi Mariborčani. Foto: OK i-Vent Maribor

Panvita Pomgrad je edina ekipa na dvobojih, ki si je napredovanje zagotovila preko boljšega v rednem delu. Lepo osnovo si je zagotovila s tesno zmago v Kranju, ki jo je nadgradila v svoji dvorani. Tudi povratna tekma je bila izenačena, odločale so jo malenkosti. Prav vsi nizi so bili izenačeni, trije povsem do konca in bi se lahko razpletli tudi drugače, tretji pa do izida 16:16, po tem pa so si domači priigrali zanesljivejšo prednost.

Poraz za ACH Volley. | Foto: www.alesfevzer.com Poraz za ACH Volley. Foto: www.alesfevzer.com Pokleknila pa je najboljša ekipa rednega dela, ACH Volley, ki je morala priznati premoč drugi ekipi zelene skupine, Krki. Ljubljanska ekipa je resda nastopila oslabljena, manjkala sta reprezentant Jani Kovačič in nekdanji reprezentant Jan Pokeršnik, a vseeno so bili redki tisti, ki so verjeli v zmago Dolenjcev. Tekma je bila sicer izenačena, bi jo pa lahko Novomeščani dobili že po treh nizih. Potem ko so tesno dobili prvega, so imeli dve zaključni žogi tudi v drugem, a so v zaključku storili nekaj napak in niz izgubili.

A napake so popravili v tretjem. Ne sicer takoj, na začetku so zaostali s 3:7, a nato s servisi Martina Kosmine dosegli šest zaporednih točk. A tudi do konca niso popuščali, zanesljivo so prišli do vodstva z 2:1. V četrtem so povedli z 11:6, pa prednost zapravili, Ljubljančani so celo prišli do vodstva, ki pa ni dolgo trajalo. V končnico sta ekipi vstopili z izidom 19:19, as Nejca Kožarja je pomenil vodstvo domačih z 21:19, ko pa je Luka Lindič poskrbel za prednost treh točk, je bilo jasno, da bo o polfinalistu odločala tretja tekma. S 26 točkami je bil najučinkovitejši Miha Bregar, dve manj jih je dosegel Kosmina, Lindič pa je prispeval štiri bloke.

1. DOL, moški, četrtfinale, druge tekme

Sreda, 20. marec

Četrtek, 21. marec

Preberite še:

Calcit Volley OK Maribor
Sportal Kamničani osvojili prvo srednjeevropsko lovoriko
Calcit Volley, liga prvakinj
Sportal Ni več neznank, znani obe finalistki

 

Ne spreglejte