Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 2. 2023,
21.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Salonit Anhovo OK Merkur Maribor OK Črnuče Calcit Volley 1 DOL ACH Volley

Sobota, 25. 2. 2023, 21.30

1 leto, 2 meseca

1. DOL ZA MOŠKE, 20. KROG

Dvajseta zmaga ACH Volleyja, Merkur Maribor dokončno tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
ACH Volley : Modena pokal CEV | ACH Volley še ne pozna poraza v tej sezoni državnega prvenstva. | Foto Grega Valančič/Sportida

ACH Volley še ne pozna poraza v tej sezoni državnega prvenstva.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so v 20. krogu državnega prvenstva zabeležili še 20. zmago, v Murski Soboti so s 3:1 ugnali Panvito Pomgrad, ki je tako dokončno ostala brez možnosti, da po rednem delu zasede tretje mesto. To bo pripadlo Merkur Mariboru, tretji položaj pred končnico je potrdil z zmago proti Salonitu Anhovo.

Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank
Sportal ACH Volley Mariborčanom oddal le en niz, Kamnik s 3:0 odpravil Panvito
ACH Volley : Modena pokal CEV
Sportal Diši po slovenskem finalu, vodita ACH Volley in Calcit

V boju za obstanek so krog pred koncem še vedno v nevarnosti tri ekipe, Salonit, Črnuče in Fužinar, ki je tokrat izgubil v Kranju proti Hiša na kolesih Triglavu.

ACH Volley čuti utrujenost zaradi napornega ritma na vseh frontah, a ima dovolj dolgo klop, da se mu to pri rezultatih ne pozna. V Murski Soboti je tokrat igral brez korektorja Nikole Gjorgieva, sprejemalca Mateja Köka in blokerja Danijela Koncilije, a to mu je predstavljalo težavo le v prvem nizu, ki ga je izgubil s 26:28. Začel ga je sicer z vodstvom 5:0 in 8:2, toda na 16. točki so ga Prekmurci ujeli, takoj zatem pa tudi prehiteli. Ljubljančani so vseeno imeli ob koncu dve zaključni žogi, niso ju izkoristili, kar so domači znali kaznovati.

V nadaljevanju pa so stvari vendarle prišle na svoje mesto, prvaki so naslednje tri nize dobili gladko, to pa po zaslugi napada, v katerem sta se z 18 oziroma 17 točkami najbolj izkazala Alen Šket in Filip Šestan, in bloka, kar osem točk je z njim dosegel Matric Videčnik, Šestan pa tri manj.

"Zadnja dva kroga direktno več ne odločata o ničemer, zato so dobili nekaj več priložnosti igralci, ki dobivajo manj priložnosti. Vseeno smo si želeli zmagati in tudi smo. V najbolj zanimivem, prvem nizu domačini do 12. točke skoraj niso igrali in zato je nastala razlika. Nato so začeli igrati, mi smo pa stali, gledali in čakali, da se bo niz zgodil sam od sebe. To je bil vzrok za poraz v uvodnem nizu, potem pa mislim, da smo bili boljši nasprotnik in se zasluženo veselili nove zmage," je dejal trener gostov Radovan Gačič.

Utrujenost čutijo tudi mladi Mariborčani, ki pa si ne morejo privoščiti tega, kar si lahko Ljubljančani, zato jim je na igrišču nekoliko težje. Salonit jim je nudil dostojen odpor, popustil je le v četrtem nizu, potem ko je izid znižal na 1:2. Kanalcem je največ težav povzročal Žiga Donik, s 24 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Salonit ima zdaj 16 točk, dve več kot Fužinar in tri več od Črnuč. V zadnjem krogu se bodo doma pomerili s Panvito, Fužinar bo gostil Maribor, Črnuče pa Triglav, ki tokrat proti Korošcem ni imel posebej težkega dela. Mučili so se le v prvem nizu, v katerem so večji del zaostajali, zadnjič z 21:22, toda Uroš Tučen je z dvema blokoma zagotovil dve zaključni žogi gorenjski ekipi, drugo je izkoristil sam. Z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme Đorđe Jovović.

1. DOL za moške, 20. krog

Petek, 24. februar

Sobota, 25. februar

Lestvica:

Ne spreglejte