Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 5. 2020,
9.06

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Richard Masters Sadiq Khan angleško prvenstvo

Sreda, 13. 5. 2020, 9.06

3 leta, 12 mesecev

Zvezdnike angleškega prvenstva čakajo strogi protokoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Mohamed Salah, Sadio Mane | Mohamed Salah in Sadio Mane se na treningih Liverpoola še nekaj časa ne bosta mogla tako pozdravljati. | Foto Reuters

Mohamed Salah in Sadio Mane se na treningih Liverpoola še nekaj časa ne bosta mogla tako pozdravljati.

Foto: Reuters

Ob začetku treningov angleške nogometne premier lige bodo veljali strogi protokoli in ukrepi za zajezitev pandemije novega koronavirusa. Televizijska mreža BBC je dobila interni dokument za vseh 20 klubov elitne lige na Otoku, v katerih je predvideno tudi razkuževanje celotnih igrišč in sedemdnevna osamitev v primeru pozitivnega testa.

premier liga, koronavirus
Sportal Premier league zaradi krize ob vsaj 340 milijonov evrov

Pogovori o tem, kdaj naj bi se začeli treningi in tekme, pa se bodo med predstavniki lige, igralcev in zdravstvenih oblasti začeli v teh dnevih. Londonski župan Sadiq Khan je že izrazil nasprotovanje, da si se tekme odvijale v tem obdobju; pandemija je britansko prestolnico, v kateri domuje pet klubov premier lige, na Otoku najbolj prizadela.

V začetnem delu treningov kontakti med igralci ne bodo dovoljeni. Po vsakem treningu je navedeno tudi razkuževanja žog, kotnih zastavic, okvirov golov in igrišč.

Igralce bodo vsak teden dvakrat testirali, če bo kdo pozitiven, bo moral za teden dni v osamitev ne glede na to, ali bo kazal znake okužbe ali ne. Pred vsakim treningom bo treba izpolniti poseben zdravstveni karton igralcev in jim izmeriti telesno temperaturo.

Nogometaši se bodo morali na Otoku izogibati javnemu prevozu. | Foto: Reuters Nogometaši se bodo morali na Otoku izogibati javnemu prevozu. Foto: Reuters

Na treninge bodo morali prihajati posamič in se izogibati javnemu prevozu, v kampih klubov pa bo prepovedano zadrževanje v skupnih prostorih, tudi prehranjevanje. Zdravniško osebje bo moralo uporabljati zaščitno opremo pri obravnavah igralcev.

V vodstvu lige se medtem ukvarjajo tudi s finančnimi posledicami, po nekaterih podatkih bo ta presegla 300 milijonov evrov. Izvršni direktor premier league Richard Masters je nedavno pojasnil, da bi v primeru odpovedi zaključka sezone izguba za klube znašala celo milijardo evrov.

Liverpool - Mane, Salah
Sportal Nadaljevanje premier league odvisno od igranja na nevtralnih igriščih
Ne spreglejte