Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Son Heung-Min Tottenham kvalifikacije za SP 2018 Katar Južna Koreja

Četrtek, 15. 6. 2017, 10.55

6 let, 6 mesecev

Son Heung Min

Zvezdnik Tottenhama si je zlomil roko, selektor pospravil kovčke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Son Heung-Min | Foto Reuters

Foto: Reuters

Korejec Son Heung-Min, napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama, ki si je ta teden zlomil roko, bo moral na operacijo. Son si je desno roko zlomil na kvalifikacijski tekmi za mundial med Južno Korejo in Katarjem, operirali ga bodi še ta teden, okrevanje pa naj bi trajalo mesec dni. Nemec Uli Steilike ni več selektor Južne Koreje. 

Štiriindvajsetletnik Son Heung Min je moral z igrišča v bolečinah že v 33. minuti torkove tekme v Dohi, ki jo je Katar sicer dobil s 3:2. Do zloma je prišlo v zračnem dvoboju z enim od katarskih reprezentantov.

Son je bil v zadnjem času v odlični formi, aprila je prejel tudi naziv najboljšega nogometaša meseca v premier league, s čimer je postal tudi edini nogometaš, ki mu je v lanski sezoni to dvakrat uspelo. Skupno je za Spurs dosegel 21 golov, od tega 14 v elitnem angleškem prvenstvu.

Son se bo po okrevanju vrnil k Tottenhamu, za zdaj pa še ni jasno, ali bo nared za odločilni kvalifikacijski tekmi Južne Koreje za svetovno prvenstvo proti zmagovalcu skupine Iranu 31. avgusta ter pet dni pozneje proti Uzbekistanu.

Nemec Uli Stielike ni več trener južnokorejske izbrane vrste. | Foto: Reuters Nemec Uli Stielike ni več trener južnokorejske izbrane vrste. Foto: Reuters

Nemec ni več selektor Južne Koreje

Južna Koreja je končala sodelovanje z nogometnim selektorjem Ulijem Stielkejem, potem ko mu z reprezentanco ni uspelo doseči odmevnejših uspehov, sodu pa je izbil dno minuli presenetljivi poraz v kvalifikacijah za mundial 2018 proti Katarju.

Nemški trener, ki je bil selektor Južne Koreje vse od leta 2014, reprezentanco zapušča sporazumno, je po sestanku tehničnega komiteja sporočila južnokorejska nogometna zveza.

Dvainšestdesetletnik je pričakoval takšen razplet po torkovem porazu z 2:3 proti Katarju, ki za Južno Korejo že pomeni, da je ostala brez neposredne uvrstitve na svetovno prvenstvo v Rusiji.

Ne spreglejte