Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 6. 2016,
17.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

NK Aluminij NK Rudar NK Radomlje NK Krško NK Koper NK Gorica NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 24. 6. 2016, 17.47

6 let, 7 mesecev

Žreb Prve lige Telekom Slovenije 2016/17

Žreb: Olimpija v Mariboru 6. avgusta, Celjani začnejo v Stožicah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Milan Mandraič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na Brdu pri Kranju v idiličnem okolju na igrišču NNC Brdo je potekal žreb Prve lige Telekom Slovenije. Med najboljšimi ni več Zavrča in Krke, iz druge lige pa sta prišla prvak Radomlje in podprvak Aluminij. Najboljši strelci v sezoni 2015/16 (Kronaveter, Mendy in Šporar) so prejeli priznanje, v živo ga je prevzel reprezentant Rok Kronaveter. Njegova stanovska kolega sta v teh dneh v svojih klubih v Švici in na Kitajskem.   

Pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije (16. julij):

Maribor - Luka Koper 
Rudar - Krško
Domžale - Radomlje
Olimpija - Celje
Gorica - Aluminij 

Preverite spored celotne sezone Prve lige Telekom Slovenije (2016/17).

Danes bi se morala po prvotnem načrtu v superpokalnem dvoboju pomeriti prvak Olimpija in pokalni zmagovalec Maribor, a je termin srečanja, ki prinaša prvo lovoriko v sezoni 2016/17, na željo obeh klubov prestavljen. Novi termin še ni znan. So pa znani termini prvoligaških srečanj za sezono 2016/17, v kateri bodo zeleno-beli skušali ubraniti naslov državnega prvaka, vijolice pa se vrniti na slovenski prestol, na katerega so se v bogati klubski zgodovini povzpele že 13-krat. Zmaji bodo začeli sezono v Stožicah proti Celjanom, podprvaki Mariborčani pa bodo v uvodnem krogu gostili Koprčane. V Domžalah se obeta lokalni derbi, saj bo Elsnerjeva četa gostila drugoligaške prvake Radomlje, Rudar bo pričakal Krčane, Gorica pa Aluminij, ki je v 1. SNL vskočil po tem, ko je licenčna komisija NZS prižgala rdečo luč Zavrču.

Prvi vrhunec sezone, večni derbi med Ljubljančani in Mariborčani, bo 6. avgusta 2016 v Ljudskem vrtu. "To bo resna, močna tekma na visoki ravni. Boljša ekipa bo zmagala," je kratko in jedrnato dodal predsednik Olimpije Milan Mandarić, direktor Maribora Bojan Ban pa je opozoril, da se ne igrajo le derbiji, ampak so pomembne tudi druge tekme. "Upajmo, da bomo mi tisti, ki bomo boljši." 

Mandarić: Naslov želimo zadržati v Ljubljani

"Želje Maribora so vedno najvišje, Trinajstkrat državni prvaki, devetkrat pokalni zmagovalci .. To so zgovorne številke. Sezona 2015/16 je bila za nas malce drugačna kot smo si želeli, a jo ocenjujemo, da je bila vendarle uspešna. Zda nas čaka začetek bojev v Evropi, pa prvenstvo ...,'' je povedal direktor Maribor Bojan Ban, predsednik prvaka Olimpije Milan Mandarić pa je pred začetkom žreba dejal: "Pripravljeni smo na velik izziv. Naslov želimo zadržati v Ljubljani. To je naš cilj. Navijače ne smemo pustiti na cedilu. Naši nogometaši so pripravljeni na velike boje," je optimist ameriški poslovnež s srbskimi koreninami.

Kronaveter ostaja zvest Olimpiji

Zmajem bo v novi sezoni pomagal tudi eden izmed treh najboljših strelcev v sezoni 2015/16 Rok Kronaveter, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Olimpijo za tri leta. "Upam, da bom ostal pomemben člen Olimpije in da bomo razveselili vse navijače," je odvrnil Mariborčan, ko je na igrišču Nacionalnega nogometnega centra (NNC) Brdo prejel priznanje za strelskega kralja. Dosegel je 17 zadetkov, tako kot Jean-Philippe Mendy in Andraž Šporar, ki je dres Olimpije nosil le v jesenskem delu.

Rok Kronaveter je prejel priznanje za strelskega kralja. | Foto: Vid Ponikvar Rok Kronaveter je prejel priznanje za strelskega kralja. Foto: Vid Ponikvar

Kdo v sezoni 2016/17 nastopa v 1. SNL?

Olimpija, Maribor, Domžale, Gorica, Celje, Rudar, Krško, Luka Koper, Radomlje in Aluminij.

Kdo v sezoni 2016/17 nastopa v 2. SNL?

Zavrč, Krka, Drava, Triglav, Dob, Veržej, Zarica Kranj, Ankaran, Brda Dobrovo, Brežice 

2. SNL, pari prvega kroga (7. avgust):

Drava – Brežice
Brda – Dob
Zarica – Triglav
Ankaran – Zavrč
Veržej - Krka

Pari 1. kroga pokala Slovenije (17. avgust):

Jadran Dekani – Videm
Beltinci – Aluminij
Lenart – Rudar Velenje
Dravograd – Krško
Žiri – Celje
Nafta – Zavrč
Šmarje pri Jelšah – Luka Koper
Turnišče – Brda
Dob – Triglav
Bogojina – Tolmin
Krka - Brežice

 

Ne spreglejte