Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 5. 2017,
22.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Sobota, 13. 5. 2017, 22.25

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Domžale

Zmaji spet le za Mariborom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Danijel Miškić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:1 (2:1).

Ljubljanski nogometaši so z zmago proti Domžalam znova prevzeli drugo mesto na prvenstveni lestvici. Pred zadnjimi tremi krogi imajo zdaj dve točki prednosti pred Domžalami in tri pred Gorico, kar napoveduje še zanimiv zaključek prvenstva, tudi zato, ker sta v igri za četrto mesto tudi še peto Celje in šesti Koper.

V bolj ali manj izenačenem prvem polčasu sta obe ekipi po dvakrat zatresli mrežo tekmeca. A na žalost Domžalčanov so sodniki zadetek Mihe Blažiča v 29. minuti, ko je po prostem strelu zadel z glavo, razveljavili, ker naj bi bil domžalski nogometaš v prepovedanem položaju.

Prvi regularen gol na tekmi pa so dosegli Ljubljančani, ki so bili prvič nevarni v četrti minuti, ko je Denis Klinar streljal malce previsoko. Povedli so v 15. minuti, ko je Dino Štiglec s prostega strela podal v kazenski prostor, z glavo pa je tam zadel Leon Benko, ki je tako dosegel svoj deveti gol v sezoni.

Devet minut pozneje so gosti izenačili, po podaji Žana Majerja je Elvis Bratanović po levi strani stekel v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom zadel za 1:1. Končni izid polčasa je postavil Danijel Miškić, ki je zelo dobro izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora z leve strani, ko je žogo poslal ob bližnji vratnici v domžalsko mrežo.

Vrhunci s tekme:

 

Prvenec Boatenga

V uvodu drugega polčasa gledalci z izjemo priložnosti Nemanje Mitrovića v 46. minuti, ko je iz bližine iz težkega položaja žogo poslal čez gol, niso videli prav veliko nevarnih akcij. V 66. minuti pa so se vendarle znova razveselili domači navijači. Domžalčani so v obrambi naredili napako, do žoge so prišli Ljubljančani, ki so jo spravili v kazenski prostor do Kingsleyja Boatenga, ki je le malce pred tem vstopil v igro. Ta si je nato pripravil prostor za strel in po tleh matiral Dejana Milića za 3:1. To je bil Boatengov prvenec v slovenski ligi.

Kingsley Boateng se je vrnil po poškodbi in tudi zadel. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Kingsley Boateng se je vrnil po poškodbi in tudi zadel. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Gostujoči trener Simon Rožman je svoje varovance pozival, naj skušajo priti do preobrata. Pritisniti jim je uspelo, toda pravih zaključkov akcij ljubljanski nogometaši niso pustili. Eno nevarnejših akcij so izvedli v 82. minuti, ko je Alen Ožbolt dobro streljal proti vratom, izkazal pa se je Rok Vodišek in žogo odbil v kot. Po kotu je streljal še Jan Repas, a nenatančno.

Ljubljančani bodo v 34. krogu v torek gostovali v Kopru, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Gorico.

Olimpija : Domžale 3:1 (2:1)

Štadion Stožice, sodniki: Jug (Tolmin), Praprotnik (Ljubljana) in Žunič (Kranj).

Strelci: 1:0 Benko (15.), 1:1 Bratanović (24.), 2:1 Miškić (45.), 3:1 Boateng (66.).

Olimpija: Vlodišek, Štiglec, Zarifović, Mitrović, Klinar, Cretu, Bajrić, Abass (od 65. Boateng), Miškić (od 87. Wobay), Baskera (od 46. Kirm), Benko.

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok (od 46. Brachi), Majer, Vetrih, Husmani, Repas, Firer (od 46. Franjić), Bratanović (od 75. Ožbolt).

Rumeni kartoni: Klinar, Vodišek, Bajrić; Majer, Husmani, Vetrih, Repas, Balkovec, Brachi.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte