Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Krško Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 27. 5. 2017, 19.09

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Krško

Zmagovalno slovo Maribora od šampionske sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
maribor krško | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

V 36. krogu 1. lige Telekom Slovenija so državni prvaki Mariborčani doma ugnali Krško z 1:0 (1:0).

Nogometaši Maribora so se z zmago poslovili od letošnje sezone, kjer so ponovno zasedli slovenski prestol. V Ljudskem vrtu so brez velike evforije, a v svečanem ozračju proslavili 14. naslov državnega prvaka. Naslov so si zagotovili že veliko prej, zato obisk v prekrasnem sončnem vremenu ni bil tako množičen.

Igrali za pobeg dodatnim kvalifikacijam

Krčani so še imeli tekmovalni naboj, saj so se hoteli ogniti dodatnim kvalifikacijam. Na koncu so si le oddahnili, saj poraz zanje ni bil usoden. Rešila jih je Olimpija, ki je v Stožicah ugnala Aluminij in v kvalifikacije za nastop v družbi najboljših v novi sezoni poslala ekipo iz Kidričevega, ki jo do konca sezone čakata še dva obračuna z Roltek Dobom.

Krško je imelo svoje priložnosti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krško je imelo svoje priložnosti. Foto: Grega Valančič/Sportida

V uvodnih minutah so bili gostje zelo nevarni in imeli dve izjemni priložnosti, v katerih Martin Kramarič ni zadel cilja. Najprej se je v 4. minuti znašel v kazenskem prostoru in z leve strani močno streljal. Toda njegov strel je Matko Obradović ubranil. Dve minuti kasneje pa je z desne strani streljal čez prečko.

Odločil je Dino Hotić

Prvo resno priložnost so domači imeli v 25. minuti, ko je Dino Hotić izvajal prosti strel z desne strani, Aleks Pihler pa je iz bližine žogo poslal čez gol. V 42. minuti je Marcos Tavares zapravil najlepšo priložnost domačih v prvem polčasu.

Dino Hotić je dosegel edini zadetek. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dino Hotić je dosegel edini zadetek. Foto: Grega Valančič/Sportida
Matej Palčič je poslal predložek z desne strani, Tavares je streljal z glavo, vratar Marko Zalokar pa je ob desni vratnici s skrajnimi močmi odbil žogo. Nekaj trenutkov pred zadnjim žvižgom glavnega sodnika Mirana Bukovca so gledalci le videli gol. Dino Hotić se je odločil za strel s 25 metrov. Žoga je po tleh potovala do gola, kjer je ob pomoči desne vratnice končala v mreži.

Ambiciozni Krčani

V 59. minuti so gosti spet zapretili. Tonči Mujan se je znašel sam pred Obradovićem in streljal proti golu, vendar je Obradović žogo odbil, ta pa je ob pomoči desne vratnice končala v kotu. V 79. minuti je Obradovič spet uspešno posredoval, ko je ubranil Mujanov strel. Pet minut pred koncem rednega dela bi Pihler lahko povišal vodstvo, njegov strel z glavo pa je Zalokar z golove črte odbil v kot. Po tekmi so gledalci zasedli zelenico stadiona, proslava pa se seli na južno ploščad stadiona, kjer bodo nogometaši tudi visoko dvignili pokal.

Maribor : Krško 1:0 (1:0)

Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev: 6000, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (G. Radgona) in Pospeh (Ljubljana).

Strelec: 1:0 Hotić (v 45.).

Maribor: Obradović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Hotić (od 77. Bohar), Vrhovec (od 69. Mertelj), Pihler, Bajde (od 82. Ahmedi), Tavares, Zahović.

Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer, Vuklišević, Šturm, Kramarič, Gatarič (od 71. Ibrahim), Dušak (od 73. Kovačič), Urbanč (od 76. Jovanović), Dangubić, Mujan.

Rumeni kartoni: Rajčević, Viler; Šturm.
Rdeči karton: /
Ne spreglejte