Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2017,
16.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

Natisni članek

Viole Spartak Moskva NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 24. 9. 2017, 16.09

6 let, 6 mesecev

Zloglasni ruski navijači so se na derbiju zahvalili Mariborčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75
transparent navijači Spartaka | Foto fratria.ru

Foto: fratria.ru

"Hvala, Viole!" je pisalo na transparentu, ki so ga navijači moskovskega Spartaka izobesili na sobotni prvenstveni tekmi, derbiju z Anžijem (2:2). Z njim so se zahvalili mariborskim navijačem, ki so jim pred dvema tednoma priskočili na pomoč ob njihovem gostovanju v ligi prvakov v Ljudskem vrtu.

Pred prihodom zloglasnih navijačev Spartaka iz Moskve v Maribor se je marsikdo bal velikih obračunavanj z organiziranimi navijači Maribora Violami, a večjih incidentov ni bilo. Bolj kot med seboj so navijači obračunavali s policisti.

Andreja Martjanova, enega izmed navijačev Spartaka, so zaradi napada na uradno osebo pridržali in v sredo je s tožilstvom podpisal sporazum, da sprejema pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo petih let in petletni izgon iz Slovenije, piše Delo.

Na sodišču, kjer je 25-letni ruski navijač krivdo priznal in dejanje obžaloval, ter pri vrnitvi domov mu je pomoč ponudil eden izmed članov organizirane navijaške skupine Maribora Roman Križnjak.

Transparent v znak zahvale za Mariborčane

Rus se je medtem že vrnil v Moskvo.

V znak zahvale za pomoč so na sobotni tekmi ruske premier lige navijači Spartaka ob transparentu, s katerim so se za pomoč v Mariboru zahvalili tudi članom pobratene navijaške skupine Crvene zvezde Delije, izobesili tudi transparent, namenjen navijačem Maribora.

"Hvala za pomoč. Hvala, Viole!" je pisalo na transparentu, s katerim so se Rusi za pomoč zahvalili organizirani navijaški skupini Maribora.

Raketa navijačev Spartaka v Ljudskem vrtu:

Uefa kaznovala navijače Spartaka

Zaradi razgrajanja v Ljudskem vrtu - med tekmo so na igrišče izstrelili raketo - so pri Uefi sicer kaznovali navijače Spartaka. Na naslednje gostovanje v ligi prvakov 1. novembra v Sevilli namreč ne bodo smeli potovati.

Prav v Andaluziji bo v torek v drugem krogu skupine E lige prvakov gostoval Maribor. Medtem bo Spartak v Moskvi gostil Liverpool.

Po prvem krogu imajo vse štiri ekipe eno točko.

Ne spreglejte