Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 12. 2007,
9.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 12. 2007, 9.29

8 let

Žlogar in Rusič v polno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna je na evropskih zelenicah nastopilo kar nekaj slovenskih nogometnih legionarjev.

Nemčija ''Zebre'' so v 16. krogu nemške ''bundeslige'' presenetile v gosteh vodilnega Bayerna in iztržile dragoceno točko v bavarski prestolnici. Na razprodani Allianz Areni je zaigral od prve minute tudi kapetan slovenske izbrane vrste Klemen Lavrič, ki je moral skupaj s soigralci v zadnjih devetih minutah pošteno stisniti moči, saj je ostal MSV Duisburg po izključitvi Idrissouja na igrišču le z desetimi igralci. Podobno kot ''modro-belim'' v Münchnu je podvig uspel tudi nogometašem Energieja sredi Hamburga. Izbranci Bojana Prašnikarja iz Cottbusa so osvojili točko v gosteh pri močnem HSV, Mišo Brečko pa je spremljal tekmo s klopi za rezervne igralce. Energie ostaja na zadnjem mestu. Doslej je zbral 12 točk, eno več ima Duisburg, dve več Hansa iz Rostocka, tri pa Nürnberg in Arminia.

Köln je na gostovanju pri drugouvrščenem Mainzu v petek izgubil derbi 16. kroga druge nemške lige (0:1). Na štadionu Bruchweg se je zbralo 20.300 gledalcev, najboljši strelec prvenstva Milivoje Novakovič pa je prebil na igrišču vseh 90 minut. Tokrat slovenski reprezentant ni zadel v polno, je pa v 71. minuti zaustavil njegov strel okvir vrat. ''Kozli'' zasedajo na lestvici ''nehvaležno'' četrto mesto. Na tekmi med Auejem in Koblenzom v Erzgebirgeju ni bilo zadetkov. Pri gostih sta odigrala vseh 90 minut Matej Mavrič in Goran Šukalo, ki se v teh dneh spogleduje s ponudbami različnih nemških klubov, pri gostiteljih pa je v 80. minuti vstopil v igro Ljubiša Štrbac. Wehen Wiesbaden je na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Padebornu osvojil točko (1:1). Pri gostih, ki so na lestvici uvrščeni na sedmo mesto, je ponovno prebil na igrišču vseh 90 minut Aleš Kokot.

Ciper Anorthosis Famagusta ostaja neporažen tudi po 12. krogu ciprskega prvenstva. Vodilno moštvo, ki ima pred drugouvrščenim Apoelom iz Nikozije dve točki prednosti, je v nedeljo v gosteh ugnalo Nea Salamis s 4:0, v 81. minuti pa je postavil končni rezultat Anton Žlogar.

Romunija Politechnica Temišvar je v 18. krogu romunskega prvenstva izgubila na gostovanju pri ''soimenjaku'' iz Iasija (1:2). Edini zadetek za goste je v 52. minuti prispeval Dejan Rusič, njegovo moštvo pa je po četrtem porazu v tej sezoni zdrsnilo na lestvici na šesto mesto.

Izrael Maccabi Herzeliya je v 12. krogu izraelskega prvenstva pred domačimi gledalci klonil proti Hapoelu Kiryat Shmona (1:3). Mitja Mörec je odigral vseh 90 minut, njegov klub pa zaseda na razpredelnici deveto mesto (med 12 prvoligaškimi klubi).

Španija Villarreal je v 15. krogu španske prve lige znova razočaral svoje privržence. To se ponavlja že kaj nekaj krogov. Vse od časa, ko se je ''rumena podmornica'' znašla v položaju, da bi lahko na vrhu prehitela znameniti Real iz Madrid. Na štadionu El Madrigal je zaigral po dolgem času v začetni postavi Betisa Branko Ilič (na igrišču je ostal vseh 99 igralnih minut, kolikor je znašalo srečanje) in pomagal soigralcem do dragocene zmage, s katero so ''zeleno-beli'' iz Seville na lestvici prehiteli Deportivo. Sedaj zasedajo 18. mesto.

Real Sociedad je v 16. krogu druge španske lige pred domačimi gledalci brez pomoči Daliborja Stevanoviča remiziral s Cadizom (0:0). Na štadionu Anoeta se je zbralo 16.563 gledalcev, klub iz San Sebastiana pa zaseda na lestvici deveto mesto.

Francija Sochaux je ostal v 17. krogu francoskega prvenstva na štadionu Yves Allainmat (12.000 gledalcev) v Lorientu brez točk (1:2). Pri gostih je pričel v prvi enajsterici Valter Birsa, nekajkrat nevarno zapretil z velike razdalje in ostal na igrišču do 63. minute, ko ga je zamenjal Stephane Dalmat. Bojan Jokič ni kandidiral za srečanje. Sochaux ostaja na lestvici na predzadnjem mestu, za najbližjim sosedom Lillom pa zaostaja pet točk.

Italija Udinese je v 15. krogu italijanskega prvenstva v nedeljo na štadionu Friuli ugnal Sampdorio s 3:2. Gostje iz Genove so imeli vse do 73. minute tri točke že v svojem žepu, nato pa je v končnici srečanja zablestel dvakratni strelec in italijanski reprezentant Fabio Quagliarella. Samir Handanovič je stal med vratnicama gostiteljev vseh 90 minut. Četrtouvrščeni Videmčani so še povečali naskok pred Fiorentino, za vodilnim Interjem pa zaostajajo osem točk.

Mantova je v 17. krogu Serie B tesno z 1:0 ugnala Lecce. Pri gostiteljih je Jasmin Handanovič spremljal tekmo s klopi za rezervne igralce, Anej Lovrečič pa pri gostih ni kandidiral za nastop. Frosinone je doživel visok poraz na gostovanju pri Ceseni (0:3). V 60. minuti je vstopil v igro Zlatko Dedič.

Avstrija Dunajska Austria je v velikem derbiju 21. kroga avstrijskega prvenstva brez pomoči Milenka Ačimoviča izgubila proti graškemu Sturmu z 1:2. To je bilo zadnje domače srečanje Austrie v jesenskem delu prvenstva. Na vratih ''vijoličnih'' je stal Sašo Fornezzi in v končnici dvoboja rešil Dunajčane še višjega poraza. Austria se je po četrtem porazu v tej sezoni poslovila od prvega mesta. Zaradi boljše razlike v zadetkih sta jo prehitela tako Sturm kot tudi Red Bull Salzburg, ki sta zbrala enako število točk.

Anglija WBA je v 21. krogu druge angleške lige v gosteh odpravil Leicester City (2:1). Za goste je počival kaznovani Boštjan Cesar (med tednom je začutil bolečino v hrbtu pri porazu proti Coventryju), medtem ko je Robert Koren prebil na igrišču 72 minut. West Bromwich Albion zaostaja z dragoceno zmago za vodilnim Watfordom le še za dve točki.

Švica Luzern je v soboto izgubil proti Thunu z 1:2. Na štadionu Allmend se je zbralo 5.503 gledalcev, kar je najmanj v tej sezoni, domači strateg Ciriaco Sforza pa ponovno ni računal na pomoč Fabijana Cipota.

Ne spreglejte