Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
8. 4. 2014,
23.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Iker Casillas Real Madrid Borussia Dortmund Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 8. 4. 2014, 23.27

8 let, 1 mesec

Zle slutnje v glavi španskega vratarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Borussia Dortmund je Realu, čeprav je po prvi tekmi zaostajala za tri zadetke, skorajda prisolila novo bolečo evropsko zaušnico. Madridčane je moral reševati tudi vratar Iker Casillas.

Cristiano Ronaldo je grizel nohte ob igrišču in poskakoval, nogometaši Reala so brez Portugalčeve pomoči skorajda zapravili prednost (3:0), ki so si jo priigrali prejšnji teden v Madridu.

Najprej so zapravili enajstmetrovko, potem je Marco Reus že v prvem polčasu zadel dvakrat in Borussia je za izničenje prednosti gostov potrebovala le še en zadetek. V drugem polčasu je bil nevaren predvsem Henrik Mkhitaryan, ki je imel dve veliki priložnosti, med drugim je zatresel tudi vratnico, nevarno je poizkušal tudi Kevin Grosskreutz, a se je izkazal vratar Reala.

To je bil tudi tokrat Iker Casillas, ki v prvenstvu sicer sedi na klopi Reala, a je spet dokazal, da sodi med najboljše na svetu. Dvaintridesetletnik je v nogometu doživel že marsikaj, a pred tekmo v Dortmundu zagotovo ni pričakoval, da bo njegova ekipa hodila po robu in skorajda ostala brez pričakovanega polfinala.

Napake, ki si jih ne bi smeli privoščiti

"Ne, res ne. Trepetali smo bolj, kot bi si lahko dovolili. Delali smo ogromne napake, ki si jih na tako visokem nivoju enostavno ne smemo privoščiti. Zaostajali smo z 0:2 in zapravili enajstmetrovko. Ko je tako, ti gre skozi glavo marsikaj. K sreči se zle slutnje niso uresničile. Napredovali smo in zdaj se lahko mirno pripravljamo na polfinalne tekme," se je po tekmi razgovoril Casillas.

"Jasno je, da si v polfinalu takšnih napak ne bomo smeli privoščiti. Upam, da smo se iz tekme v Dortmundu vsi skupaj marsikaj naučili," je za konec soigralce še opozoril izkušeni vratar, ki je z Realom še vedno v lovu na jubilejno deseto evropsko krono. Zadnjo je osvojil leta 2002.

Takrat je Casillas tekmo začel na klopi in namesto poškodovanega Cesarja na igrišče vstopil v prvem polčasu. Bil je star komajda 20 let in si prav gotovo ni mislil, da bo na novo evropsko lovoriko moral čakati tako dolgo časa.

Ne spreglejte