Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
22. 3. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Sreda, 22. 3. 2017, 19.00

6 let, 7 mesecev

Športni direktor Maribora o uspešnem začetku leta 2017

Zlatko Zahović: To je v Mariboru strogo prepovedano

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V času reprezentančnega premora, na katerega so nogometaši Maribora odšli z devetimi točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem, velikim tekmecem Olimpijo, se je oglasil njihov športni direktor Zlatko Zahović. "Prvenstvo še zdaleč ni odločeno!" je sporočil.

Za Mariborčani je začetek drugega dela prvenstvene sezone kot iz sanj. Na prvih treh tekmah so zmagali, medtem ko je Olimpija, s katero so prezimili na vrhu lestvice, trikrat izgubila. Na zadnji tekmi pred odhodom na reprezentančni premor so remizirali, a le točko so osvojili tudi Ljubljančani. V enem mesecu so si nabrali kar devet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem in mnogi so prepričani, da je prvenstvo že odločeno.

"Nikakor si ne smemo misliti, da je prvenstvo že odločeno. Še zdaleč ni. V marcu še nihče ni bil prvak. Vsako tovrstno razmišljanje je v Mariboru prepovedano tako v klubskem vodstvu kot med igralci. Smo dovolj izkušeni. Resno se moramo lotiti vsake naslednje tekme. Nikakor si ne nameravamo pripenjati medalj, preden si jih zaslužimo. To bo takrat, ko si bomo naslov tudi matematično zaslužili," je za klubsko spletno stran, ki je tudi edini kanal, prek katerega v zadnjem času komunicira z javnostjo, povedal Zlatko Zahović.

Niso vsega stavili na derbi

Mariborčani imajo devet točk naskoka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčani imajo devet točk naskoka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor je drugi del sezone začel z zmagami nad Olimpijo (1:0), Aluminijem (4:1) in Gorico (4:2) ter remijem proti Celju (1:1). "Priprave so bile odlično izpeljane, kar smo lahko opazili že med pripravljalnim obdobjem. Forma ni bila naravnana le na eno tekmo, ampak na maraton, kot je prvenstvo," je razložil športni direktor Maribora, ki je leto 2017 začel z uspešnim nastopom na derbiju.

"Strokovno vodstvo je načrtovalo aktivnosti za vso pomlad. Nikakor nismo vsega stavili na derbi. Namen je dosežen, ekipa se dviguje iz tedna v teden. To je šele prvi korak na poti do uresničitve cilja. Naslednji sledijo. Brez žrtvovanja ne bo šlo. Lahkomiselnosti ni v genskem zapisu našega kluba. Zavedamo se, da nas čaka še veliko dela," pravi Zahović, ki bo letos avgusta proslavil desetletnico prihoda v Ljudski vrt. V tem času se je veselil kar šestih naslovov državnega prvaka, lovi pa sedmega.

Priložnost bodo začeli dobivati tudi mladi

Po reprezentančnem premoru Mariborčane, ki so v igri za lovoriko tudi v pokalu, čaka zgoščen ritem. V enem mesecu bodo odigrali kar osem tekem.

V Mariboru bodo priložnost začeli dobivati tudi mlajši nogometaši, sporočajo iz Ljudskega vrta. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Mariboru bodo priložnost začeli dobivati tudi mlajši nogometaši, sporočajo iz Ljudskega vrta. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Čaka nas zahteven ritem, ki pa se ga veselimo, saj smo vajeni igrati dvakrat tedensko. V takem ritmu bodo rotacije več kot potrebne. Širina kadra in kakovost mladih, tudi tistih iz nogometne šole, nam to omogočata. Ne glede na pomen tekem bodo tudi naši mladi igralci dobivali priložnosti. Gledamo kratkoročno in dolgoročno. Želimo si imeti najboljše rezultate, a včasih rezultati niso najpomembnejši," je klubsko usmeritev za prihodnost predstavil Zahović.

Spet čutijo energijo s tribun

Za konec je nekaj besed namenil tudi navijačem. V prejšnji sezoni so imeli nogometaši z njimi kar nekaj težav, zdaj je vse drugače. Spet tako, kot so si v klubu lahko le želeli. "Imamo energijo s tribun in jo čutimo. Maribor je bil vedno povezan z navijači, ki klubu prinašajo drugo dimenzijo. Kadar gremo vsi v isto smer, je tudi podoba na igrišču drugačna. Igralci čutijo to energijo, z užitkom se žrtvujejo zase in za klub. Potem pridejo tudi rezultati, saj je kakovost nedvomno na naši strani," je povedal Zahović.

Najlepši zadetki 25. kroga:

Ne spreglejte