Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Torek, 29. 8. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Športni direktor Maribora po sanjskem tednu spregovoril za javnost

Zlatko Zahović: Težko opišem svoje zadovoljstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po zelo uspešnem tednu, ki je nogometašem Maribora prinesel ligo prvakov in remi na derbiju v Stožicah, se je spet javil Zlatko Zahović. Športni direktor Mariborčanov je zelo zadovoljen.

"Zelo težko je opisati zadovoljstvo, ki je v klubu nastalo z vsemi uspehi. Strokovno vodstvo na čelu z glavnim trenerjem je poskrbelo za vrhunski rezultat kljub odhodu treh nosilcev igre, Dareta Vršiča, Milivoja Novakovića in Rodriga Defendija, ter enega pomembnega člana Sintayeha Sallalicha. Moralo bi se pojaviti nihanje, ampak ga praktično ni bilo. Prišli smo v položaj, ki bi si ga želel vsak klub. Po mesecu in pol je sezona videti vrhunska, tudi če bi se končala zdaj," je povedal Zlatko Zahović. Tudi tokrat je javnost nagovoril prek klubske spletne strani.

V Mariboru so poskrbeli za dva tuja reprezentanta

Marwan Kabha upa na debi za Izrael. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marwan Kabha upa na debi za Izrael. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Kader se je zelo razširil, dobili smo nekaj mladih igralcev. Fantje prevzemajo odgovornost in mesta nosilcev. Led je prebit, v prihodnje od njih pričakujem še več. Maribor je klub, ki mora na vsakem področju vzgajati igralce in ustvarjati rezultat. To je vse prej kot lahko delo, strokovno vodstvo ga je opravilo z odliko. Ne smemo pozabiti, da smo poskrbeli tudi za dva tuja reprezentanta. Marwan Kabha (Izrael) in Valon Ahmedi (Albanija) k nam nista prišla kot reprezentanta, ampak sta to postala z dobrimi predstavami v vijoličastem dresu," se je razgovoril športni direktor, za katerim je sijajen teden.

Derbi? Fizično in psihično na visoki ravni.

Najprej je Maribor v torek premagal Hapoel Be'er Shevo in se še drugič, odkar je Zahović v klubu, uvrstil v ligo prvakov. Potem je v nedeljo ostal neporažen na derbiju v Stožicah pri v tej sezoni vse boljši Olimpiji (0:0).

S tem, kar je videl na derbiju v Stožicah, je športni direktor Maribora zelo zadovoljen. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida S tem, kar je videl na derbiju v Stožicah, je športni direktor Maribora zelo zadovoljen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Na derbiju smo videli, da lahko različni fantje sprejemajo tudi najzahtevnejše naloge. Martin Kramarič jo je, Jasmin Mešanović pa je garal vseh 90 minut in bo iz tekme v tekmo boljši. Prilagajanje na novo okolje ni preprosto. Zahteva svoj čas, fant pa je značajsko in kakovostno na pravi ravni. Odigrali smo samozavestno. Rezultat bi lahko bil tudi drugačen, imeli smo dve izraziti priložnosti, medtem ko je naš vratar ostal neocenjen. Derbi smo odigrali mentalno in fizično na visoki ravni," je svoje nogometaše v času reprezentančnega premora pohvalil Zahović.

Tri sezone v eni, to je Maribor

Maribor je sijajno začel novo sezono. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Maribor je sijajno začel novo sezono. Foto: Morgan Kristan / Sportida Navrgel je tudi nekaj misli pred nadaljevanjem sezone, v kateri Mariborčane čaka igranje v treh tekmovanjih, v prvenstvu, pokalu in ligi prvakov, ki jo bodo z domačo tekmo proti moskovskemu Spartaku začeli že čez dobra dva tedna (13. september).

"Imamo skupino ljudi, na katere smo lahko ponosni. V prihodnost zremo zelo pozitivno, a pred nami so še številne zahtevne tekme. Čeprav padcev še ni bilo, jih pričakujemo, ampak zato smo tukaj. Verjamemo v naše delo. Zdaj moramo biti realni, predvsem pa optimistični in samozavestni. Brez samozavesti ne gre, dobiš pa jo lahko samo s sklenjenim mozaikom. Ne smemo pozabiti, da Maribor igra tri sezone v eni. Prvi del do konca kvalifikacij v evropskih tekmovanjih, drugega do zimskega premora in potem spomladi še tretjega. Čeprav je težko, je to za nas privilegij," je za konec povedal prvi kadrovik Maribora. Na 13 tekmah v vseh tekmovanjih v tej sezoni je izgubil le enkrat, pa še to na prvi tekmi proti Hapoelu, po kateri se je v Mariboru zgodil preobrat. Ob tem je devetkrat zmagal in trikrat remiziral.

Ne spreglejte