Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 1. 2017,
21.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije naj gol Darko Milanič

Petek, 13. 1. 2017, 21.55

6 let, 6 mesecev

Športni direktor NK Maribor o prestopnem roku

Zlatko Zahović sporočil Olimpiji, da kupuje z delom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Zlatko Zahović | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Minili so časi, ko je NK Maribor v zimskem prestopnem roku krepil vrste z uveljavljenimi in izkušenimi nogometaši. Športni direktor vijolic Zlatko Zahović je naznanil novo obdobje, v katerem želi ponuditi priložnost mlajšim igralcem. Poti, ki jo je ubrala Olimpija, ne bo posnemal.

Jesenski prvaki iz Maribora so v leto 2017 vstopili z nespremenjeno zasedbo. Če je zimski prestopni rok v prejšnjih letih v Ljudski vrt privabil številne znane domače igralce (Marko Šuler, Dare Vršič, Milivoje Novaković …), je letos drugače.

Športni direktor NK Maribor: Velike okrepitve so že med nami

Mariborčani na prvem letošnjem treningu niso predstaviti niti enega novinca. | Foto: Matjaž Vertuš Mariborčani na prvem letošnjem treningu niso predstaviti niti enega novinca. Foto: Matjaž Vertuš Prvi kadrovik kluba Zlatko Zahović je menil, da je napočil čas za novo usmeritev. Namesto zimskih okrepitev se želi posvetiti delu s klubskim podmladkom, kjer nekaj nadarjenih igralcev počasi, a vztrajno trka na vrata prve ekipe. Športni direktor jim želi olajšati pot pri dokazovanju. Sporoča jim, da klub na njih resno računa že v spomladanskem delu sezone.

''Klub je ves čas ogromno vlagal v naše mlade fante, velike okrepitve so že med nami. Celar, Štor, Ogrinec, Hodžić in Uskoković so vrhunski talenti, ne le v slovenskem prostoru. Zakaj ne bi namenili priložnosti svojim mladim igralcem? Mariboru bo za takšno usmeritev lahko hvaležen ves slovenski nogomet,'' je najboljši strelec slovenske reprezentance, ki za medije ni na voljo vse od spomladanske afere z Agimom Ibraimijem, povedal za spletno stran kluba.

Nočejo kupovati le zaradi kupovanja

V Ljudski vrt želi vrniti naslov prvaka. | Foto: Vid Ponikvar V Ljudski vrt želi vrniti naslov prvaka. Foto: Vid Ponikvar Zahović je ob tem še zbodel tekmece iz Ljubljane. Nogometaši Olimpije so v jesenskem delu zbrali enako število točk (46), v uvodnem spomladanskem dejanju pa bodo gostovali v Ljudskem vrtu. Zmaji so v primerjavi z vijolicami po koncu jesenskega dela že prevetrili slačilnico in pripeljali pet novih igralcev. V Mariboru o novincih ni ne duha ne sluha.

Zahović ne izključuje možnosti, da se kakšen pojavi, a bo to, sodeč po njegovem razmišljanju, zgolj izjema. ''Kupovati zaradi kupovanja ni naš namen. Mi kupujemo z delom. Ni razloga, da bi pripeljali pet, šest igralcev samo z namenom, da bi delali spremembe. Pri kadrovanju za prihodnje obdobje ne smemo pozabiti svojih obetavnih igralcev Kramariča (danes je debitiral v dresu slovenske izbrane vrste na dvoboju med B-reprezentanco Slovenije in Finsko v Abu Dabiju), Vukliševića na posoji v Krškem ali Hajrića in preostalih v ekipi B, ki so ves čas v profesionalnem ritmu. Rešitve bomo poiskali znotraj kluba, imamo jih dovolj,'' sporoča Zahović navijačem, da se lahko Maribor v boj za naslov prvaka z Olimpijo spusti s skoraj nespremenjenim kadrom. 

Na tekmi z Olimpijo bodo videli, kdo in kaj je Maribor

Moštvo je zapustil levi bočni branilec Erik Janža, ki je odšel na Češko v Plzen, Maribor pa je zaslužil 750 tisoč evrov. Zahović je prepričan, da ga lahko izkušeni Mitja Viler dostojno nadomesti.

Trener Darko Milanič in najboljši strelec Luka Zahović imata spomladi z vijolicami velike načrte. | Foto: Matjaž Vertuš Trener Darko Milanič in najboljši strelec Luka Zahović imata spomladi z vijolicami velike načrte. Foto: Matjaž Vertuš

Komaj čaka na večni derbi z Olimpijo, da dokaže slovenski javnosti, kako resno merijo vijolice na 14. državni naslov. ''Stanje v klubu je pozitivno, stabilno. Vsi, ki jih morda skrbi klubski položaj, bodo že na prvi prvenstveni tekmi videli, kdo je in kaj je Maribor. Klub ima ime in priimek, identiteto. Ta ni vidna ne le z lovorikami, ki jih imamo največ. In ne samo z mednarodnimi nastopi, po katerih je NK Maribor sinonim slovenskega nogometa. Naša obsesija niso lovorike, ampak delo. So pa lovorike posledica dobrega dela,'' je v optimističnem tonu napovedal Zahović, ki se dobro spominja turbulentne prejšnje sezone, v kateri je ostal Maribor brez glavne nagrade, državnega naslova. Tokrat naj bi bilo drugače.

Na uvodnem treningu Maribora, ki se ga je pod vodstvom Darka Milaniča udeležilo 27 nogometašev, ni spregovoril pred mikrofoni. Ostalo je pri praksi, ki je prisotna v zadnjih mesecih. Če govori Zahović, govori le za tuje medije ali pa za klubsko stran. Za zdaj.

Ne spreglejte