Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2017,
13.18

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

2

Natisni članek

Kassim Doumbia Kenan Pirić Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Sreda, 13. 12. 2017, 13.18

6 let, 4 mesece

Maribor se krepi

Zlatko Zahović je potrdil dva nakupa, tretji je povsem blizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

2

Kassim Doumbia | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je potrdil podpis pogodbe z bosanskim vratarjem Kenanom Pirićem, ki v Ljudski vrt prihaja junija, in razkril januarski nakup malijskega vezista Kassima Doumbie. Ob tem je povedal, da je blizu prihoda v vrste slovenskega prvaka tudi mladi bosanski vezist Marijan Ćavar.

Kar je Zlatko Zahović napovedal že pred časom, ko je dejal, da ima Maribor že dogovorjene prihode nekaterih nogometašev, je zdaj začel uresničevati. O prihodu 23-letnega reprezentanta Bosne in Hercegovine Kenana Pirića iz Zrinjskega smo že pisali.

Zdaj so pri Mariboru potrdili, da so v svoje vrste zvabili še enega nogometaša klubov, ki so jih poleti izločili pri pohodu v ligo prvakov. Pogodbo z Mariborom je podpisal dozdajšnji član islandskega Hafnarfjordurja Kassim Doumbia.

Gre za 27-letnega Malijca z belgijskim potnim listom, ki se najbolje znajde na položaju osrednjega branilca. Pred prihodom na Islandijo leta 2014 je vrsto let igral v Belgiji (Beveren, Gent in FC Bruselj). Robustni branilec v Maribor pride že januarja.

Medtem ko so nogometaši Maribora na odmoru, je Zlatko Zahović pošteno zavihal rokave. | Foto: Matjaž Vertuš Medtem ko so nogometaši Maribora na odmoru, je Zlatko Zahović pošteno zavihal rokave. Foto: Matjaž Vertuš

Prihaja še veliki up bosanskega nogometa

Ob tem je Zahović razkril, da je blizu pogodbe tudi komaj 19-letni vezist Zrinjskega Marijan Ćavar. Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine, ki velja za enega največjih upov tamkajšnjega nogometa.

"Z Zrinjskim imamo potrjen dogovor in pričakujemo razplet. Za nas je posel sklenjen. Z Zrinjskim imamo dobre odnose. Pri prvaku Bosne in Hercegovine delujejo resni ljudje. Čakamo, da se klub in igralec dogovorijo o prestopu," je o Ćavarju povedal športni direktor Maribora, ki v slovenskem prvenstvu na zimski odmor odhaja s prvega mesta.

Ne spreglejte