Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 12. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

9

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Sreda, 7. 12. 2016, 19.00

6 let, 6 mesecev

Športni direktor Maribora o regionalni ligi

Zlatko Zahović je končno spregovoril, a le za Hrvate

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

9

Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vse od odmevne afere z nekdanjim članom Maribora Agimom Ibraimijem športni direktor najbolj trofejnega slovenskega nogometnega kluba Zlatko Zahović ni na voljo slovenskim medijem. Medtem je spregovoril za hrvaški Jutarnji list. Govoril je o regionalni ligi za mlade in ženske kategorije, ki ji je Evropska nogometna zveza (Uefa) pred kratkim prižgala zeleno luč.

Odkar je aprila letos dvignil veliko prahu z obračunavanjem prek telefonskih sporočil z Agimom Ibraimijem, Zlatko Zahović ni na voljo slovenskim medijem. Sporočila je namreč takrat eden izmed najboljših nogometašev Maribora, ki je medtem že zapustil klub, spravil v javnost. "Tako bo do nadaljnjega," so nam tudi tokrat sporočili iz mariborskega kluba.

Je pa Zahović spregovoril za hrvaški dnevnik Jutarnji list. Govoril je o regionalni ligi. V ponedeljek so se namreč v Zagrebu sestali nekateri pomembni nogometni funkcionarji iz držav s tega območja in razglabljali o regionalni ligi za mlade kategorije (do 14 in 16 let) in ženske kategorije, za katero je zeleno luč prižgala tudi Uefa.

V njej naj bi poleg slovenskih nastopali še hrvaški, srbski, bosanski, makedonski, črnogorski in tudi madžarski klubi, bila pa bi verjetno predhodnica skupne lige članskih ekip s tega območja. O tej se govori že nekaj časa, a po mnenju najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance vsaj v zdajšnji realnosti nima prihodnosti.

Bomo na naših tleh spet redno gledali tekme klubov z območja nekdanje skupne države? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bomo na naših tleh spet redno gledali tekme klubov z območja nekdanje skupne države? Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ideja je pozitivna, a kdo jo bo financiral?

"Ideja je s športne plati zelo pozitivna, ampak kdo bi takšno ligo financiral? Vsi klubi iz te regije imajo velike finančne težave, ni denarja od televizijskih pravic, medtem ko v normalnih okoliščinah te prinašajo 60 odstotkov klubskih proračunov. Športno gledano je ideja torej odlična, a če ni denarja, vse skupaj nima smisla," je Zahović povedal novinarju Jutarnjega lista in nekaj besed namenil tudi varnostnemu vidiku takšnega tekmovanja.

"Kar zadeva Slovenijo, težav ni, toda težava so finance. Takšna liga bi prinesla še več stroškov. Tudi če bi se našel sponzor, ki bi pokril stroške, klubi od takšnega tekmovanja ne bi imeli koristi. Sponzor bi praktično kupil takšno tekmovanje, mi pa bi igrali za njega. To je cirkus! Lep primer je košarkarska regionalna liga ABA. Sponzor plačuje stroške, medtem ko klubi igrajo. Za koga? Vsi klubi propadajo, to je smešno," je dejal Zahović.

"Druga zgodba bi bila, če bi sponzor prinesel več denarja in ne bi pokril samo stroškov. Če bi se na teh prostorih izboljšalo ekonomsko stanje, bi bili zadovoljni vsi. Ne bi bilo težav v klubih, na igriščih in niti na tribunah," je prepričan Zahović, ki je v zadnjih tednih prav gotovo zadovoljen.

Mariboru gre v zadnjem času odlično. | Foto: Vid Ponikvar Mariboru gre v zadnjem času odlično. Foto: Vid Ponikvar

Mariboru gre v zadnjem času odlično

Njegov Maribor, ki je v zadnji sezoni naslov državnega prvaka prvič po petih letih neprekinjene vladavine prepustil Olimpiji, je na lestvici slovenskega prvenstva na prvem mestu.

Varovanci Darka Milaniča so v vseh tekmovanjih nepremagani že 18 tekem. V prvenstvu so nanizali pet zaporednih zmag, gola pa njihov vratar Jasmin Handanović ni prejel že kar sedem tekem zapored.

V zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije Mariborčane v soboto čaka derbi v Domžalah.

Ne spreglejte