Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 6. 2014,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zlatko Dedić Srečko Katanec

Sreda, 4. 6. 2014, 9.49

8 let

Zlati Zlatko išče klub in upa, da bo spet pomemben

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izkušeni slovenski napadalec je trenutno brez kluba. Zlatko Dedić uživa v domačem kraju v krogu družine in zbira ponudbe za nadaljevanje nogometne poti.

Tisti Zlatko, ki je Sloveniji prinesel zlata vreden gol, ko je v Ljudskem vrtu pred tremi leti in pol zadel za zmago nad Rusijo z 1:0 in pot na svetovno prvenstvo 2010, je zdaj brez kluba. Pogodbo z nemškim Dynamom Dresdnom je prekinil. "Ker je klub izpadel v tretjo ligo, se je pogodba avtomatično prekinila. Veljala je le za drugo ligo," je povedal Zlatko Dedić.

Kje bo nadaljeval nogometno pot, je še neznanka. "Pogovorov in ponudb je dosti, a se še nisem odločil, v katero smer bom šel. Še malo bom počakal, dobro preučil vse možnosti in se odločil. Zdaj sem v najboljših nogometnih letih. Imam izkušnje, fizično sem odlično pripravljen, zato moram o vsem skupaj dobro premisliti. Odločitev ni lahka, nanjo bo vplivala tudi družina," pravi poročeni očka, ki bo letos dopolnil 30 let.

Še tretja država na 13-letni odisejadi?

Energijo za nove izzive Koprčan nabira v domačih krajih. "Delam vse, le nogometa ne igram. Tečem, kolesarim, hodim v fitnes. Vreme je lepo, zdaj se lahko povsem posvetim družini. Uživam," je priznal napadalec, ki je zdoma že 13 let. Še kot 17-letnik je iz Kopra prestopil v Parmo, bil v Italiji dolgih osem let, potem je pet let prebil v Nemčiji.

Je zdaj čas za novo državo na razgibani nogometni poti vedno nasmejanega Dedića? "Mogoče pa. To pride v poštev, seveda. Ne le Evropa, tudi Azija je aktualna," je namignil reprezentant, ki je do zdaj za Slovenijo nastopil na 48 tekmah in zabil osem golov. V času njenih največjih uspehov zadnjega obdobja je bil nepogrešljivi člen začetne enajsterice, odkar je na selektorski stolček sedel Srečko Katanec, igra bolj malo.

Lagal bi, če bi rekel, da ni razočaran

Na južnoameriški turneji – danes se bo Slovenija v Montevideu pomerila proti Urugvaju, tri dni pozneje se bo v Buenos Airesu udarila še z Argentino – ga ni zraven. "Seveda sem malce razočaran, tako kot bi bil vsak. Lagal bi, če bi rekel drugače. Škoda, da me ni zraven, a zdaj bom fantom pomagal tako, kot jim lahko. Srčno bom navijal zanje in stiskal pesti, da se izkažejo," pravi Dedić, ki si bo obe tekmi ogledal v televizijskem prenosu.

"Seveda računam, da se bom vrnil v reprezentanco. Sem dovolj mlad in prepričan, da lahko Sloveniji dam še veliko. Tudi zato bom pazljiv pri izbiranju novega kluba. Hočem nekam, kjer bom imel pomembno vlogo in bom igral. Le če bo tako, se bom lahko vrnil v reprezentanco. Rad bi bil spet zraven in bil njen pomemben člen, tako kot sem nekoč že bil. To je moj največji cilj," je za konec povedal napadalec, ki je v izbrani vrsti debitiral, ko je bil star vsega 19 let.

Ne spreglejte