Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
10. 3. 2016,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Angel Di Maria David Luiz Zlatan Ibrahimović Chelsea PSG liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 10. 3. 2016, 8.01

8 let

Zlatan Ibrahimović z novim mejnikom Parižanom prinesel srečo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Zelo smo srečni," je po zmagi z 2:1 nad Chelseajem v Londonu in uvrstitvi v četrtfinale lige prvakov povedal eden izmed junakov PSG Angel Di Maria.

Ko je Zlatan Ibrahimović v 67. minuti zadel za vodstvo PSG z 2:1 v Londonu, je bil dvoboj med francoskim prvakom in Chelseajem, ki je prav tako angleški prvak, a je od ubranitve naslova za razliko od Parižanov, ti bodo lanskoletni uspeh prav gotovo ponovili, oddaljen svetlobna leta, odločen.

Tekma, ki se je po izenačenju Chelseaja razvila in obetala dramo, je bila v trenutku končana. Jasno je bilo, da so Londončani doživeli nov neuspeh v razočaranj polni sezoni, za napredovanje bi namreč morali zadeti kar trikrat. Ob tem pa seveda ne prejeti novega zadetka. Najboljši strelec in prvi zvezdnik PSG je upravičil svoj status in odločil potnika med najboljših osem.

34-letni as, ki je navdušil tudi s podajo za vodstvo gostov na Stamford Bridgeu, je ob tem poskrbel za nov mejnik. Zabil je namreč že 50. gol v evropskih tekmovanjih (46. v ligi prvakov) in postal 14. nogometaš, ki mu je uspelo kaj takega. A bolj kot o novem podvigu robustnega Šveda so nogometaši PSG pričakovano govorili o cilju, ki so ga v Londonu dosegli.

"Zelo smo veseli, da nam je uspelo. Skozi celotno sezono trdo delamo in zdaj je napočil čas, da unovčimo svoj trud. Napredovali smo povsem zasluženo, saj smo skozi celotno tekmo nadzorovali potek igre," je po tekmi dejal ob Ibrahimoviću zagotovo najboljši posameznik PSG Angel Di Maria.

"Igrati v gosteh pri Chelseaju ni lahko, mi pa smo pokazali, kako se je treba na takšnih tekmah postaviti. Igrali smo tako, kot znamo, in bili mirni. Vseskozi ostajamo zvesti svoji filozofiji igre, tako je bilo tudi tokrat. Imeli smo žogo v svoji posesti in si ustvarjali priložnosti," je še povedal Argentinec, ki je navdušil s podajo za drugi gol Parižanov.

Privoščili so si le eno nepazljivost

Uspehov je bil vesel tudi David Luiz, ki je v Londonu izločil nekdanje soigralce. "Igrali smo zelo dobro in bili boljši nasprotnik. Privoščili smo si le eno nepazljivost, ko je za Chelsea zadel Diego Costa. Gre za odličnega napadalca, kar je pokazal tudi danes, a na koncu smo tekmo mirno pripeljali do konca in se zasluženo uvrstili naprej. Zadovoljni smo lahko s tem, kako smo igrali. Vnovič smo pokazali, da smo kos najbolj zahtevnim nalogam. Nadaljevanja sezone se že veselimo," je dejal brazilski branilec, ki je v Pariz pred dvema letoma za 50 milijonov evrov prišel prav iz Chelseaja. Njegove barve je branil tri leta.

Ne spreglejte