Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 8. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Real Madrid Gareth Bale Skopje Manchester United Jose Mourinho Zinedine Zidane

Sreda, 9. 8. 2017, 11.30

6 let, 7 mesecev

Po evropskem superpokalu

Zidane (p)ostaja fenomen, Bale izginil iz načrtov Mourinha

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Zinedine Zidane Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Reala so v Skopju premagali Manchester United (2:1) in v sezono 2017/18 vstopili z novo evropsko lovoriko. Trener belih baletnikov Zinedine Zidane, ki evropskega prvaka vodi komaj 20 mesecev, je osvojil že šesto lovoriko. Če bo nadaljeval v tem ritmu, bo kmalu postal klubski rekorder!

Spektakularni dvoboj, ki je napolnil tribune prekrasnega štadiona Filipa Makedonskega v Skopju, se je razpletel po željah belih baletnikov. Navijači Reala so v zadnjih sezonah navajeni, da njihovi ljubljenci v finalnih srečanjih poskrbijo za zmago. Zlasti pod vodstvom Zinedina Zidana, ki je vstopil v sanjski niz. Čeprav je strateg najboljšega kluba na svetu komaj 20 mesecev in je na klopi Reala sedel le na 88 tekmah, je v klubske vitrine pospravil že šest lovorik!

Osem lovorik za rekorderjem

V superpokalnem srečanju je ponudil priložnost tudi rezervistu Cristianu Ronaldu. | Foto: Reuters V superpokalnem srečanju je ponudil priložnost tudi rezervistu Cristianu Ronaldu. Foto: Reuters Postal je četrti najuspešnejši trener Reala vseh časov, še letos pa se mu nasmihata dve priložnosti, da prehiti slovitega Vicenteja del Bosqueja. Brkati Španec je Real popeljal do sedmih lovorik, 45-letni Zidane pa bo v kratkem vodil izbrance v španskem superpokalu (v nedeljo v Barceloni, v sredo v Madridu), kjer ga čaka motivirana Barcelona. Konec leta bo nastopil še na svetovnem klubskem prvenstvu, kjer brani naslov. Če bo nadaljeval v tem ritmu, bo kmalu ogrožen absolutni rekord Miguela Munoza, ki je z Realom osvojil 14 lovorik.

"Lačni smo novih uspehov. Vedno hočemo še več. Imam čast, da vodim zelo talentirano ekipo. Z veliko dela lahko dosežemo še ogromno," je Zidane naznanil, da se ne namerava ustaviti pri šestih lovorikah, ampak navijače Reala razvajati še z novimi uspehi. V prestolnici Makedonije, ki je dočakala največji nogometni praznik, je z 2:1 premagal rdeče vrage iz Anglije. In to skoraj brez pomoči prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je zaradi daljšega poletnega premora odigral le nekaj minut.

Beli baletniki so v novo sezono vstopili s prvo evropsko lovoriko. | Foto: Reuters Beli baletniki so v novo sezono vstopili s prvo evropsko lovoriko. Foto: Reuters

"To je bila skoraj popolna predstava. Prvi polčas je bil fantastičen, v drugem pa smo malce trpeli, a se nam je izšlo. Pokazali smo veliko željo in značaj," se je zahvalil nogometašem za požrtvovalnost in borbenost, ko so prekrižali načrte Manchester Unitedu.

Lovorike trenerja Zidana pri Realu:

Liga prvakov: 2016, 2017
Evropski superpokal: 2016, 2017
Špansko prvenstvo: 2017
Svetovno prvenstvo: 2016

Med strelce sta se vpisala Casemiro in Isco, s tem pa je Real nadaljeval izjemen niz. V polno je zadel na vsaki od zadnjih 66 tekem! Skoraj na vseh, odkar jih kot prvi strateg vodi Zidane.

Mourinho: Te igre je konec

Jose Mourinho po podelitvi medalj, ki mu jo je izročil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. | Foto: Reuters Jose Mourinho po podelitvi medalj, ki mu jo je izročil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Foto: Reuters Če je bilo pred dvobojem v Skopju veliko govora o želji Manchester Uniteda, da bi kupili Garetha Bala, pa je po srečanju zanimanje zamrlo. Jose Mourinho se ne zanima več za hitronogega Otočana. Portugalec je pojasnil, da bi vztrajal pri njegovem nakupu, če nanj ne bi resneje računal stanovski kolega Zidane. "Ker pa ga je trener uvrstil v začetno postavo in računa nanj, je te igre konec, še preden se je začela. Vsi vedo, da bo Bale ostal pri Realu," je v Skopju dejal Mourinho, ki je ostal praznih rok še na tretjem evropskem superpokalnem srečanju. O tem, da ne bo prodaje Bala, je v Makedoniji odločno spregovoril tudi predsednik belih baletnikov Florentino Perez.

Mourinho je po tekmi opozoril na sporen dogodek v 24. minuti, ko je Casemiro Real popeljal v vodstvo. "Dobro smo se držali na igrišču. Bilo je tesno, ostali smo prekratki za zadetek. Eden od golov Reala je bil dosežen iz nedovoljenega položaja. Če bi upoštevali video sodnika (sistem VAR), bi bilo 1:1, nato pa bi spremljali podaljšek," je zaupal. Bil je zadovoljen s predstavo izbrancev.

Konec tedna se bo za rdeče vrage začelo zares v domačem prvenstvu. Mourinho, ki bo v sezono vstopil brez dolgoletnega prvega zvezdnika kluba Wayna Rooneyja, bo v nedeljo na Old Traffordu gostil West Ham. Isti dan čaka Real poslastica pri Barceloni. Dovolj je reči že el clasico.

Ne spreglejte