Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 11. 2016,
20.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak zlata žoga Atletico Madrid nogomet

Torek, 29. 11. 2016, 20.40

6 let, 6 mesecev

Zakaj je slovenski zvezdnik ostal brez nominacije

Zgroženi, ker zraven ni Jana Oblaka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

1

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Jan Oblak je z naskokom najboljši nogometaš, ki ga ni na seznamu za zlato žogo," so zapisali pri Goal.com. "Nisem mogel verjeti, da je tako," je ob obisku uredništva tega v svetu priznanega spletnega portala z nogometno tematiko besedam pritrdil zastopnik vratarja Atletica Madrida in slovenske reprezentance Miha Mlakar.

Kar štirje vratarji so se znašli na seznamu 30 nogometašev, ki kandidirajo za nagrado za najboljšega v letu 2016. Italijan, ki brani vrata Juventusa Gianluigi Buffon, vratar Francije in londonskega Tottenhama Hugo Lloris, evropski prvak s Portugalsko Rui Patricio, ki je član lizbonskega Sportinga, in Manuel Neuer, nemški reprezentant, ki navdušuje med vratnicama münchenskega Bayerna.

Jana Oblaka, ki je bil lani najboljši vratar španske lige, v kateri je bil z Atleticom tretji, in lige prvakov, v kateri je izgubil šele v finalu, na začudenje številnih ni bilo zraven. Tokrat so se s to temo poigrali tudi pri spletnem portalu Goal.com, ki spada med največje nogometne spletne skupnosti na svetu.

Daleč najboljši od teh, ki jih ni zraven

"Zakaj ga ni zraven?" se sprašujejo v Španiji. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Zakaj ga ni zraven?" se sprašujejo v Španiji. Foto: Guliverimage/Getty Images "Številke Jan Oblaka v prejšnji sezoni so bile sijajne, sezona Atletica prav tako. V tej sezoni je njegov klub slabši, a Oblak še naprej navdušuje in dokazuje, da spada med najboljše na svetu. Presenetljivo njegovega imena ni bilo med 30 kandidati za zlato žogo. Oblak je brez dvoma daleč najboljši nogometaš med tistimi, ki so ostali brez kandidature," je zapisal novinar španske različice tega portala Daniel Caballero.

Svoje na to temo je pristavil tudi zastopnik mladega slovenskega nogometnega zvezdnika, ki je v prejšnji sezoni poskrbel tudi za rekord po številu prejetih golov v prvenstveni sezoni v Španiji. Izenačil je mejnik Paca Liana, vratarja Deportiva La Corune iz sezone 1993/94, ki je prejel le 18 golov na 38 prvenstvenih tekmah.

"Ne morem razumeti in verjeti, da ga ni na seznamu za zlato žogo v tej sezoni. Z vsem spoštovanjem do vseh preostalih nominirancev, a Oblak bi preprosto moral biti zraven," je povedal Oblakov zastopnik Miha Mlakar.

"Ne vem, zakaj ni bil nominiran. Morda zato, ker Slovenije ni bilo na evropskem prvenstvu, a v vsakem primeru bi moral biti zraven," je o trenutno najboljšem in z naskokom najdražjem slovenskem nogometašu še dejal Mlakar.

Ne spreglejte