Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2012,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 5. 7. 2012, 10.52

8 let

"Želel sem v velik klub in tukaj sem" (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samir Handanović se je v sredo zvečer, ko še ni bil uradno član Interja, že slikal z dresom slovitega kluba in dal prve izjave. O njem se je pohvalno izrazil tudi predsednik Massimo Moratti.

Inter in Samir Handanović naj bi bila o prestopu dogovorjena že nekaj časa, v tem času pa se je slovenski reprezentant zavil v molk. Inter, ki ima dobre odnose z Udinesejem, je z Videmčani za dogovor potreboval le nekaj ur in Handanović je eden izmed redkih slovenskih nogometašev, ki bodo oblekli dres enega najbolj eminentnih klubov na planetu.

Zahvala Udineseju, mediji ga hvalijo

Prve izjave s 27-letnim vratarjem, ki je v Italiji dvignil precej prahu s tem prestopom, je objavila slovita Gazzetta dello Sport, ki ga je med drugim naslovila z "Najboljši vratar enajstmetrovk je prispel v Milano": Ob tem so se razpisali še o tem, da je prestop vreden 11 milijonov evrov plus solastništvo obetavnega Marca Davida Faraonija. Handanovića sta si lani želela Tottenham in predvsem Bayern München. Ob tem pa niso pozabili izbrskati, da je poročen z Zojo in ima sina Alena. Pohvalili so ga, da je zunaj igrišča vzorni družinski človek. "Želel sem v velik klub in tukaj sem. Zelo sem vesel. Rad bi se zahvalil navijačem v Vidmu, ob tem pa bi se poklonil tudi klubu Udinese in družini Pozzo," je sprva dejal Handanović.

Le sramežljiv nasmešek ob vprašanju o Juliu Cesarju

Ni pa želel govoriti o Juliu Cesarju, vratarju, ki je še pogodbeno vezan z Interjem do leta 2014 in je bil ob trojni kroni Interja pod vodstvom Joseja Mourinha izbran za najboljšega vratarja lige prvakov. Brazilec je med drugim dejal, da noče zapustiti Inter in je pozdravil prihod Slovenca. Seveda pa pri Interju želijo zniževati stroške, zato tudi prodajajo nekatere najdražje nogometaše. Med drugim naj bi Handanović prejemal polovično plačo (okrog 2 milijona evrov plus bonusi), ki jo je prej imel eden najboljših brazilskih čuvajev mreže vseh časov. "Oprostite, sem šele prispel," je o tej temi "nadležnim" italijanskim novinarjem temi s sramežljivim nasmeškom govoril Sarma, ki je bil velika želja novega in zelo zanimivega trenerja Interja, Andree Stramaccionija.

Naslednji po Krhinu

Nato so Handanovića odpeljali v hotel v bližini Giuseppe Meazze, od četrtka petega junija, ko bo opravil tudi zdravniške preglede, pa ga čaka povsem novo življenje. V soju zvezdniških žarometov. "To je izjemna priložnost, nared sem za igranje," zadovoljstvo ni skrival Samir, ki se je do Interja prebil prek Domžal, Trevisa, Lazia, Riminija in seveda Udineseja. Za Inter je doslej kakšno uradno tekmo odigral tudi Rene Krhin, ki je v solastništvu z Bologno.

Ne spreglejte