Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2017,
12.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Zdravko Mamić Dejan Lovren kbm

Sreda, 14. 6. 2017, 12.26

6 let, 6 mesecev

Zdravko Mamić izgubil živce, ceno plačala njegova odvetnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Zdravko Mamić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svetovalec zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravko Marić je danes v Osijeku odpoklical svoja odvetnika sredi obravnave na sojenju, na katerem je obtožen finančne malverzacije in utaje davkov. Mamić je zavrnil pomisleke, da je šlo za taktiko z namenom prestavljanja današnje obravnave, na kateri naj bi pričal nogometaš Dejan Lovren.

Sojenje so danes nadaljevali s pričevanjem Saše Lovrena, očetom hrvaškega reprezentanta in vodje obrambe Liverpoola, 27- letnega Dejana Lovrena. Tožilstvo meni, da je sporen finančni del pogodbe pri prestopu Lovrena iz Dinama v francoski Lyon leta 2010.

Kako je danes potekalo sojenje? Zdravko Mamić je prvič dvignil glas pri 5:12 ...

Nekdanji predsednik hrvaške nogometne zveze in šef nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić že po uvodnih minutah zaslišanja Lovrena ni bil zadovoljen z vprašanji tožilstva, zato je začel ugovarjati sodniku ter svojima odvetnikoma Jadranki Sloković in Čedu Prodanoviću, ker se nista odzvala na "sugestivna vprašanja". Ko sta odvetnika poskusila pomiriti Mamića, je začel kričati na oba in ju nemudoma odpoklical.

Lovren bo pričal šele 1. septembra

Branilec Liverpoola Dejan Lovren je pred leti branil barve zagrebškega Dinama, iz katerega je prestopil k Lyonu. | Foto: Reuters Branilec Liverpoola Dejan Lovren je pred leti branil barve zagrebškega Dinama, iz katerega je prestopil k Lyonu. Foto: Reuters Sodnik je nato zahteval, naj Mamić zapusti sejno sobo, po petih minutah premora pa je napovedal nadaljevanje sojenja za 3. julij, pričanje Lovrena pa za 1. september. Mamić je vpil, da se bo v nadaljevanju sojenja branil sam, a je sodnik povedal, da ima osem dni, da si najde novega odvetnika.

Po odhodu s sodišča je Mamić pred novinarji zanikal, da je bila njegova današnja poteza vnaprej dogovorjena taktika. Kot je poudaril, bi pričanje Dejana Lovrena šlo njemu v prid.

Mamića bremenijo, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem ter davkarjem Milanom Pernarom zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal za skoraj 1,6 milijona evrov davkov in drugih prispevkov ter da je prek "off-shore" podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

Slokovićeva in Prodanović sta najbolj znan odvetniški par na Hrvaškem. Pred obtožbami zaradi očitane korupcije branita tudi nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja. Danes sta napovedala, da se bosta umaknila iz vseh primerov, v katerih potekajo postopki proti Mamiću ali članom njegove družine.
Ne spreglejte