Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 2. 2017,
10.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Turčija Matevž Turkuš Luka Elsner NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 12. 2. 2017, 10.45

6 let, 7 mesecev

Težave Olimpije v Turčiji

Zdravje obrnilo hrbet Olimpiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Luka Elsner | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije bi se morali danes v Turčiji pomerili z litovskim Žalgirisom, a je dvoboj zaradi zdravstvenih težav, ki so osiromašile izbor trenerja Luke Elsnerja, odpovedan. ''To se dogaja v nogometu,'' je pojasnil mladi strateg slovenskega prvaka.

Zeleno-beli, ki bodo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopili z drugega mesta, so v Turčiji odigrali dvoboja z moskovskim Dinamom (2:0) in danskim Randersom (1:1). Na sobotnem srečanju s Skandinavci trener Luka Elsner ni mogel računati na najmočnejšo postavo.

Na seznamu manjkajočih igralcev zaradi bolezni in poškodb je tako veliko igralcev (Leon Benko, Nemanja Mitrović, Blessing Eleke ...), da je bila Olimpija primorana odpovedati nedeljsko prijateljsko srečanje z Žalgirisom iz Vilne. "To se dogaja v nogometu, zato se moramo prilagoditi trenutnemu položaju in iz tega potegniti čim več pozitivnih stvari,'' sporoča 34-letni strateg zmajev, ki bo danes izbrance vodil le na lažjem, regeneracijskem treningu.

Olimpijo je rešil mladi Korošec

Zdravstvene težave so bile razlog, da so bili mlajši igralci v soboto na dvoboju z Randersom deležni velikega števila igralnih minut. Odlično jih je izkoristil zlasti 17-letni napadalec Matevž Turkuš, ki se je vpisal med strelce in preprečil, da bi Olimpija doživela prvi poraz v tem letu.

Zadetka na tekmi med Olimpijo in Randersom:

"Našli smo način, kako se vrniti v igro, kar je odraz kakovosti moštva. Tako individualno kot moštveno smo se precej dvignili v igri, s tem tudi prisilili nasprotnika v večje število napak in eno od teh pretvorili v izenačujoči zadetek. To, da sem ga dosegel jaz, je lepa spodbuda, toda še pomembneje je, da smo ostali neporaženi," je po odmevnem zadetku povedal koroški najstnik, ki je izkoristil globinsko podajo Danijela Miškića in s strelom z glavo zatresel mrežo četrtouvrščene ekipe danskega prvenstva.

Elsner: Velika spodbuda za nadaljnje delo

V soboto je večji del tekme med vratnicama Olimpije stal kapetan Nejc Vidmar. | Foto: Vid Ponikvar V soboto je večji del tekme med vratnicama Olimpije stal kapetan Nejc Vidmar. Foto: Vid Ponikvar Randersu je pripadel prvi, Olimpiji pa drugi polčas. "Glede na vse težave, s katerimi se spopadamo v zadnjih dveh, treh dneh, je drugi polčas velika spodbuda za nadaljnje delo," razmišlja Elsner, ki je izpostavil borbenost in željo treh mladih igralcev (poleg Terkeša še David Tijanić in Jakob Novak). "Izenačili smo zaradi velike enotnosti moštva, želje in borbenosti."

Olimpija se bo v Turčiji pomerila še z Astano in Vorsklo Poltavo, išče pa tekmeca, s katerim bi lahko odigrala dvoboj v ponedeljek ali torek.

V spomladanski del prvenstva bo vstopila 25. februarja v Ljudskem vrtu, ko bo odigrala večni derbi z jesenskim prvakom Mariborom. Vijolice so se danes vrnile s priprav v Turčiji, na šestih pripravljalnih dvobojih pa niso niti enkrat okusile slasti zmage. Najprej so štirikrat remizirale, nato pa doživele dva poraza.

Ne spreglejte