Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
21. 4. 2016,
21.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Pep Guardiola Jan Oblak Jan Oblak Bayern München Atletico Madrid Borussia Dortmund

Četrtek, 21. 4. 2016, 21.11

6 let, 7 mesecev

Zdi se, da lahko Pepa Guardiolo v slabo voljo spravi le še Jan Oblak

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Nemški velikan Bayern je na dobri poti, da po treh letih še drugič v zgodovini osvoji nogometni trojček. To si še posebej želi Pep Guardiola, ki po koncu te sezone zapušča München in odhaja v Manchester.

Ko je Jupp Heynckes leta 2013 osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, je na klop Bayerna sedel Pep Guardiola, ki se je zavedal, da se fenomenalne sezone skoraj ne da izboljšati in je do zdaj v dveh letih tudi ni.

Katalonec je v svoji prvi sezoni osvojil bundesligo in nemški pokal, v drugi "le" bundesligo, v ligi prvakov pa je tako prvo sezono kot drugo izpadel v polfinalu. Leta 2014 ga je izločil Real, lani pa Barcelona. Tako prvi kot drugi sta se na koncu veselila evropske krone.

Guardiola je tem času ves čas poudarjal, da je prvi cilj Bayerna zadržati primat v Nemčiji, a v svoji zadnji sezoni v Münchnu se zagotovo želi okronati tudi z naslovom lige prvakov. Katalonec že ve, kako priti do najprestižnejše lovorike, saj mu je to kar dvakrat uspelo z Barcelono v sezonah 2008/09 in 2010/11.

V tretje gre rado?

Katalonec je kot trener na vrhu Evrope že dvakrat stal z Barcelono, z Bayernom pa mu ne gre tako gladko. | Foto: Katalonec je kot trener na vrhu Evrope že dvakrat stal z Barcelono, z Bayernom pa mu ne gre tako gladko.

Bayernu že tretje leto zapored v polfinalu lige prvakov nasproti stoji španski tekmec. Po Realu in Barceloni bo skušal sanje Guardioli na klopi Bayerna razbliniti še Atletico Jana Oblaka, ki je že dokazal, da lahko premaga vsakogar. Ne nazadnje je izločil tudi branilko naslova Barcelono, zato se bo morala Katalončeva četa dodobra potruditi, če ne želi še tretjič zapored izpasti v polfinalu.

"Atletico se dobro brani, pritiska na tekmeca, Diego Godin je odličen v zraku, Jan Oblak pa zelo dober vratar. Njegova obramba je odlično sestavljena," je po žrebu polfinala pohvalil tekmeca 45-letni trener.

Če je Godin zaradi poškodbe vprašljiv za prvo tekmo, pa bo v vratih zagotovo stal slovenski vratar, ki je v španskem prvenstvu že 21-krat ohranil mrežo nedotaknjeno. Pri Bayernu se zavedajo, da bo tudi njim zelo težko prebiti madridsko granitno obrambo.

Na Allianz Areni svečano že v soboto?

V domačem prvenstvu je štiri kroge pred koncem prvenstva že vse odločeno. Če ta konec tedna Borussia Dortmund v gosteh pri Stuttgartu izgubi in Bayern premaga Hertho, bo nemški velikan že v soboto še četrtič zapored nemški prvak, kar bi bil nov rekord in mejnik, pod katerega bi se kot trener podpisal Guardiola. Bayern, ki lovi že 26. nemški državni naslov, je bil do zdaj že trikrat zapored nemški prvak, štirikrat pa mu ni uspelo zasesti nemškega vrha.

Robert Lewandowski je dosegel že 38 zadetkov v tej sezoni in je eden najbolj zaslužnih, da je Bayern pred vrati četrtega zaporednega naslova nemških prvakov.  | Foto: Robert Lewandowski je dosegel že 38 zadetkov v tej sezoni in je eden najbolj zaslužnih, da je Bayern pred vrati četrtega zaporednega naslova nemških prvakov.

V finalu z Borussio

Tudi v pokalu mu odlično kaže. Po zmagi po torkovi zmagi na Werderjem se je po letu premora spet uvrstil v veliki finale, kjer ga bo v Berlinu 21. maja pričakala Borussia. Glede na videno v tej sezoni so tudi tukaj Bavarci veliki favoriti. Na dveh medsebojnih tekmah v prvenstvu je Bayern premagal Borussio s kar 5:1, v Dortmundu pa se je tekma kljub premoči gostov končala brez zadetkov.

Spored Bayerna do konca sezone:

Nemška liga*:
Hertha – Bayern (23. 4.)
Bayern – Borussia Mönchengladbach (30. 4.)
Ingolstadt – Bayern (7. 5.)
Bayern – Hannover (14. 5.)

*Tudi če Borussia do konca prvenstva zmaga vse tekme, potrebuje Bayern za nov naslov državnega prvaka le še šest točk.

Nemški pokal – finale:
Bayer – Borussia Dortmund (21. 5.)

Liga prvakov – polfinale:
Atletico Madrid – Bayern (27. 4.)
Bayern – Atletico Madrid (3. 5.)

Koliko lovorik bo v tej sezoni osvojil Bayern?

  • 3
    34,09 %
    30 glasov
  • 2
    46,59 %
    41 glasov
  • 1
    11,36 %
    10 glasov
  • 0
    7,95 %
    7 glasov
Oddanih 88 glasov
Ne spreglejte