Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2016,
20.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Josip Iličić nogomet

Torek, 22. 3. 2016, 20.30

6 let, 7 mesecev

Zdaj je pod pritiskom, a ga sploh ne čuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Z novim obdobjem, ki je pred slovensko reprezentanco, bi pomembnejšo vlogo v njej moral dobiti tudi eden izmed najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev Josip Iličić.

"Kakšna bo moja vloga, morate vprašati selektorja. O teh stvareh ne bom govoril, saj nisem pravi naslov," je odgovoril Josip Iličić, ki, čeprav pri Fiorentini ne igra na vsaki tekmi, v tej sezoni blesti. V italijanskem prvenstvu je zabil kar enajst golov na 23 tekmah in prispeval še šest podaj.

Firenčani, ki so nastopali tudi v Evropi in se od nje poslovili v šestnajstini finala evropske lige, v tem tekmovanju pa je Kranjčan zadel dvakrat, so po slabšem nizu v zadnjem času – na zmago čakajo že štiri tekme zapored – na četrtem mestu. Za tretjim, ki prinaša kvalifikacije za ligo prvakov, zaostajajo za pet točk.

"Kljub vsemu smo lahko zadovoljni, saj smo dosegali dobre rezultate. Zdaj smo malce rezultatsko padli, a to je običajno. Ne moreš skozi celotno sezono samo zmagovati. Za Romo, ki je tretja, smo si nabrali precejšnji zaostanek. Težko jo bo ujeti, a se ne bomo predali," pravi ofenzivno nastrojeni vezist, ki na nogometni tržnici kotira zelo visoko. Vreden je kar 15 milijonov evrov.

Pokazati karakter

"Poskušali bomo zmagati na obeh."
 | Foto: Guliverimage/Getty Images "Poskušali bomo zmagati na obeh." Foto: Guliverimage/Getty Images

A bolj kot klubska prihodnost slovenske navijače zanima, kako se bo z njim vred v prihodnosti obnesla izbrana vrsta. Za začetek že zdaj, ko sta pred njo prvi tekmi v letošnjem letu. Sredina proti Makedoniji v Kopru in potem še tista na Severnem Irskem, ki varovance Srečka Katanca čaka prihodnji teden. "Z nami so nekateri novi nogometaši, ki se bodo morali čim prej vključiti. Vsaka osvežitev je dobrodošla. Zdaj se moramo kar najbolje pripraviti in popraviti stvari, ki smo jih v preteklosti delali narobe. To je prva stvar. Potem pa nas že čakajo kvalifikacije, ki bodo seveda najbolj pomembne," pravi 28-letni as.

"Jasno je, da bomo poskušali zmagati na obeh tekmah, ki sta pred nami. Na vsaki tekmi gremo na zmago, a najbolj pomembno je, da bomo zmagovali, ko bo šlo zares. Jaz nikoli ne čutim nobenega pritiska, tudi tokrat ga seveda ne. Moramo igrati sproščeno in morda tudi malce tvegati. To so tekme, na katerih je treba pokazati karakter. Če ga bomo, bomo tudi napredovali," je prepričan nogometaš, ki je do zdaj za Slovenijo odigral 32 tekem in se dvakrat vpisal med strelce.

V klubskem dresu blesti, v reprezentanci za zdaj še ne. Bo začel? | Foto: V klubskem dresu blesti, v reprezentanci za zdaj še ne. Bo začel?

Kar je bilo, je bilo

Z evropskim prvenstvom 2016, ki so ga Slovenci izgubili novembra lani v tekmah dodatnih kvalifikacij proti Ukrajini, se ne obremenjuje več. "Če bi se, to ne bi bilo pametno. Moraš iti čez to, čeprav ni lahko, in gledati le naprej. Naš posel je tak, da se je treba vedno na novo dokazovati. Z neuspehom smo se morali sprijazniti. Čaka nas novo poglavje, čaka nas novo delo," je v svojem ležernem slogu povedal nogometaš, od katerega Slovenija v prihodnosti pričakuje veliko.

Do zdaj je dočakala nekaj njegovih prebliskov, a v izbrani vrsti, malce zagotovo tudi po zaslugi selektorjev, vsega, kar zna, še zdaleč ni pokazal. Zdaj, ko so se poslovili še nekateri nosilci iz preteklosti, bo zato toliko bolj na očeh vedno zahtevne javnosti, a če gre verjeti njegovim besedam, s tem ne bo imel težav.

Ne spreglejte