Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 8. 2017,
10.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Barcelona Borussia Dortmund Liverpool Neymar Ousmane Dembele Philippe Coutinho

Četrtek, 10. 8. 2017, 10.27

6 let, 6 mesecev

Philippe Coutinho in Ousmane Dembele

Liverpool zavrnil 100 milijonov evrov. Barcelona snubi Francoza

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Philippe Coutinho Liverpool | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilskega reprezentanta Philippa Coutinha se v zadnjih tednih omenja kot verjetno poletno okrepitev Barcelone. Katalonci so Liverpoolu ponudili sto milijonov evrov, a to ni zadoščalo za sklenitev sodelovanja. Rdeči so se zahvalili za ponudbo in sporočili, da Coutinho ostaja na Anfieldu. Barcelona snubi tudi Francoza Ousmaneja Dembeleja (Borussia Dortmund).

Navijači Barcelone nestrpno čakajo na trenutek, ko bo eden največjih nogometnih klubov na svetu predstavil poletnega novinca, ki bi v udarni enajsterici zapolnil vrzel po odhodu Neymarja.

Vodstvo katalonskega kluba si prizadeva na Camp Nou pripeljati brazilskega zveznega igralca Philippeja Coutinha, dobrega prijatelja in sovrstnika Neymarja, za katerega je pred kratkim od PSG prejela rekordnih 222 milijonov evrov. Skoraj polovico rekordne odškodnine je nameravala vložiti v nakup Coutinha, a so na Anfieldu, čeprav so nekateri španski mediji med tednom že poročali o tem, da se bodo vendarle dogovorili, naleteli na zaprta vrata.

Klopp noče ostati brez Coutinha

Jürgen Klopp bo prihodnji teden evropsko sezono odprl s kvalifikacijsko tekmo proti Hoffenheimu. | Foto: Reuters Jürgen Klopp bo prihodnji teden evropsko sezono odprl s kvalifikacijsko tekmo proti Hoffenheimu. Foto: Reuters Rdeči nočejo slišati o tem, da bi prodali brazilskega dirigenta, brez katerega si trener Jürgen Klopp ne more zamisliti kreativnosti v napadu. Liverpool bo konec tedna začel naporno sezono angleškega prvenstva, nato pa sledita zelo pomembni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v skupinski del lige prvakov, v katerem se bo Kloppova četa pomerila z nemškim predstavnikom Hoffenheimom.

Liverpool pričakuje, da bo Coutinho na omenjenih tekmah nekdanjemu evropskemu prvaku pomagal do uresničitve cilja, po katerem bo na štadionu Anfield vsaj do decembra odmevala himna lige prvakov. Barcelona še ni rekla zadnje, saj je pripravljena k prestopu dodati še igralca, ki bi se preselil v Liverpool. Kandidata sta Portugalec Andre Gomes in Brazilec Rafinha.

Dembele vroča želja, a ...

Tako je najboljši strelec Borussie Pierre-Emerick Aubameyang "odpeljal" Ousmaneja Dembeleja. | Foto: Reuters Tako je najboljši strelec Borussie Pierre-Emerick Aubameyang "odpeljal" Ousmaneja Dembeleja. Foto: Reuters Po poročanju španskega časnika Marca je Barcelona po tem, ko ni sklenila dogovora z Liverpoolom, vrgla oči na mladega Francoza Ousmaneja Dembeleja. V prejšnji sezoni je blestel pri Borussii Dortmund, ki pa je zaradi zanimanja Barcelone močno dvignila odškodninsko letvico. Za galskega petelina zahteva kar 150 milijonov evrov. To bi bil z naskokom drugi najdražji prestop vseh časov, takoj za svežim rekorderjem Neymarjem.

Predstavniki Barcelone, ki so se podali na pogajanja v Porurje (Oscar Grau, Raul Sanllehi in Javier Bordas), so se znašli v zahtevnem položaju. Želeli bi znižati odškodninski znesek, njim v prid pa bi po poročanju nemškega časnika Bild lahko bila odločenost Dembeleja, da obleče dres Barcelone. Na sredinem treningu je bil nezadovoljen, na nekaterih družbenih omrežjih pa je izbrisal povezavo z Borussio.

Francoski reprezentant je lani v Dortmund prispel iz Rennesa. | Foto: Reuters Francoski reprezentant je lani v Dortmund prispel iz Rennesa. Foto: Reuters

Nemški Kicker poroča, da rumeno-črni že razmišljajo o nakupu mladega asa iz Slokoščene obale, 20-letnega Maxwela Corneta, ki igra pri Lyonu in bi lahko vskočil namesto Dembeleja.

Prestopni rok, ki se bo končal čez tri tedne, tako še zdaleč ni rekel zadnje, ko je govora o megalomanskih prestopih, izraženih v trimestnih številkah milijonov evrov. Barcelona si je zadala načrt, da se bo okrepila z igralcem, ki bo predstavljal dodano vrednost v fazi napada. Coutinho ali Dembele?
Ne spreglejte