Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
24. 8. 2016,
14.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

1

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United Bastian Schweinsteiger

Sreda, 24. 8. 2016, 14.50

6 let, 7 mesecev

"Zamrznjeni" Bastian Schweinsteiger napisal čustveno pismo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

1

Bastian Schweinsteiger | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Manchester United bo moj zadnji klub v Evropi," je v sporočilu na Twitterju za vse navijače Manchester Uniteda zapisala nemška nogometna legenda Bastian Schweinsteiger, ki po prihodu Joseja Mourinha na klop rdečih vragov ni več član prve ekipe.

Nemec, ki je z Bayernom osvojil vse, kar se osvojiti da, z nemško reprezentanco pa leta 2014 postal tudi svetovni prvak, je lansko poletje po 17 letih igranja za bavarski ponos na željo Louisa van Gaala za devet milijonov evrov prestopil k Manchester Unitedu, kjer pa se že lani zaradi številnih poškodb ni naigral. Mučenje s fizično pripravljenostjo se je videlo tudi na evropskem prvenstvu v Franciji, kjer prav tako ni bil v prvem planu, po zamenjavi trenerja na klopi Manchester Uniteda pa je za Nemca sledil še en šok.

Jose Mourinho izkušenega Nemca že od samega začetka nima v svojih načrtih, temu pa zdaj ne preostane drugega, kot da trenira z rezervno ekipo in čaka na boljši jutri. Klub si nadvse prizadeva, da bi Nemec odšel drugam, a to se, kot kaže, ne bo zgodilo. "Manchester United bo moj zadnji klub v Evropi. Spoštujem tudi druge klube, a Manchester United je edini, ki me je lahko prepričal, da sem zapustil Bayern. Pripravljen bom, če me bo ekipa potrebovala. To je vse, kar lahko rečem o svojem trenutnem položaju. Hvala vsem navijačem za neverjetno podporo v preteklih tednih," je v sporočilu na Twitterju navijačem Manchester Uniteda sporočil 32-letni Schweinsteiger, ki mu po mnenju mnogih delajo gromozansko krivico.

Poleti je na evropskem prvenstvu v Franciji z Nemčijo izpadel v polfinalu. Nemce je izločila Francija. | Foto: Reuters Poleti je na evropskem prvenstvu v Franciji z Nemčijo izpadel v polfinalu. Nemce je izločila Francija. Foto: Reuters

A Nemec vse skupaj prenaša zelo častno in o klubu, ki ga je tako grdo vrglo iz prve ekipe, ni dejal še niti ene slabe besede. Mnogi menijo, da tudi zato, ker mu na teden še vedno kapne 230 tisoč evrov, pogodba pa se mu izteče junija leta 2018.

O Unitedu še vedno le dobro ...

Ne spreglejte