Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 14.05

8 let

Žalostno: zaradi treningov pobirajo krompir na polju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo bi moral v Fazaneriji potekati nogometni praznik, saj se je obetalo gostovanje Maribora. A ga ne bo, saj igralcev Mure 05 zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani uprave ne bo na igrišču.

Zadnje dejanje 21. kroga 1. SNL ne bo odigrano. Srečanje zadnjeuvrščene Mure 05 in vodilnega Maribora (z njim vred tudi ''generalka'' prvakov za srečanje z Laziem) bo odpadlo, saj so gostitelji poslali nazorno sporočilo, da v nedeljo ne bodo odigrali srečanja v Fazaneriji. "Ker uprava kluba ni dala zagotovil za boljši jutri ter zaradi velikih dolgov do nogometašev smo se igralci odločili, da tekme z Mariborom ne odigramo. V klubu so redno plačane vse osebe razen igralcev in trenerjev članskega moštva. Žalostno je, da morajo nekateri igralci pobirati krompir na polju, da lahko redno prihajajo na trening," je v sporočilu za javnost v imenu ekipe zapisal Jure Travner. Izkušeni branilec si je kot nogometaš služil kruh tudi v nekaterih tujih državah, pogoji, s katerimi se sooča v prekmurski prestolnici, pa so tako slabi, da igralcem več ne dovoljujejo ''zdravega'' in optimističnega pogleda na nogomet. Zato so se nogometaši v ''črno-belih'' odločili na skrajen korak, ki zagotovo ne bo koristil klubu, saj bo dvoboj za zeleno mizo najverjetneje odločen v korist jesenskih prvakov (0:3), zaostanek za tekmeci pa se bo še povečal.

Prihaja novi sponzor, pogodba z Nizozemci še ni podpisana

V Murski Soboti se obeta nemiren zimski nogometni spanec. Čeprav je vodstvo kluba v petek sporočilo, da bo v letu 2013 priskočil na pomoč novi sponzor Sky Global, ki bo spomladi našel svoje mesto tudi na dresu, igralci še vedno dvomijo v sposobnosti uprave za bodoče izpolnjevanje obveznosti. Tega občutka ne bo odpravila nobena nova obljuba, pač pa le konkretna dejanja in povračila številnih dolgov, ki so se nabrala v zadnjih mesecih. Nič kaj optimistično ni izzvenel tudi zaključek sestanka upravnega odbora Readen Holdinga (RHCO), na katerem so nizozemski investitorji prišli do zaključka, da bo potrebno povečati sredstva za dosego začrtanih ciljev, a le v primeru, če se ekipa okrepi in izboljša uvrstitev na lestvici. Takšna pogodba bi lahko bila podpisana šele januarja, igralci pa nočejo zgolj čakati. Zato takšen korak, nenastopanje na tekmi z Mariborom, niti ne čudi. Predsednik Miroslav Topič, ki se je udeležil sestanka v Amsterdamu, skuša miriti strasti. Dejal je, da situacija vendarle ni takšna kot se morda dozdeva na prvi pogled. Meni, da bodo klub in investitorji poskrbeli, da igralci še v tem koledarskem letu dobijo ustrezna nakazila. Kaj pa bodo dejali Nizozemci?

Ne spreglejte