Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
21.28

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

4

Natisni članek

Luka Zahović NK Maribor NK Maribor Euro 2020 slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 21.28

5 let, 1 mesec

Napadalec Maribora o derbiju in reprezentanci

Zahović razkril, kaj mu je priznal Skomina, a mu tega ne zameri

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

4

Luka Zahović | Luka Zahović je tudi v reprezentančni opremi moral odgovarjati na vprašanja o sobotnem derbiju. | Foto Vid Ponikvar

Luka Zahović je tudi v reprezentančni opremi moral odgovarjati na vprašanja o sobotnem derbiju.

Foto: Vid Ponikvar

Luka Zahović, eden izmed dveh nogometašev kluba iz Prve lige Telekom Slovenije na prvotnem seznamu Matjaža Keka za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, je ob današnjem zboru slovenskih reprezentantov na Brdu pri Kranju spregovoril tudi o sobotnem derbiju med Mariborom in Olimpijo, ki se je končal z remijem 0:0, a bi s lahko tudi drugače, če bi sodnik Damir Skomina ob njegovem strelu, ki je končal v roki Mackyja Bagnacka, pokazal na belo točko. Najboljši strelec Maribora je seveda spregovoril tudi o reprezentanci in tekmah, ki sta pred njo.

Jan Oblak
Sportal Po enem letu se je vrnil Jan Oblak in odgovarjal na neprijetna vprašanja

"Po pravilih, o katerih nam predavajo, bi to morala biti enajstmetrovka. Tudi Damir Skomina mi je po tekmi priznal, da ni dobro videl. Verjamem, da je bilo res tako. Glede na to, da si enajstmetrovko upa dosoditi na malo večjih tekmah, mu verjamem in mu tega ne zamerim. Nogomet je hitra igra. Če ni videl, ni videl," je se je Luka Zahović s spravljivimi toni dotaknil najboljšega slovenskega sodnika Damirja Skomine, ki ob njegovem strelu v drugem polčasu, ko je žogo v svojem kazenskem prostoru blokiral branilec Olimpije Macky Bagnack, ni pokazal na enajstmetrovko, kar so zaradi domnevnega igranja z roko zahtevali Mariborčani.

Sporni dogodek s sobotnega derbija:

"Če bi imeli na voljo video sodniškega asistenta in bi upoštevali pravila, bi to bila enajstmetrovka," je še povedal najboljši strelec Maribora. "Na koncu pa je najpomembnejše, da smo s tekmo lahko zadovoljni. Želeli smo sicer zmagati, ampak je tudi točka dobra, tako da smo veseli," se je tega, da Maribor na vrhu lestvice z desetimi točkami prednosti pred Olimpijo mirno pluje proti prvenstveni lovoriki, razveselil strelec 11 prvenstvenih golov v tej sezoni in se v nadaljevanju dotaknil teme, zaradi katere se je tokrat znašel na Brdu pri Kranju.

Bi moral Damir Skomina v tem primeru pokazati na belo piko?

  • Da.
    71,05 %
    2656 glasov
  • Ne.
    28,95 %
    1082 glasov
Oddanih 3738 glasov

Macky Bagnack je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, a sodnik Damir Skomina ni dosodil enajstmetrovke. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Macky Bagnack je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, a sodnik Damir Skomina ni dosodil enajstmetrovke. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Selektorja je v Španiji očitno prepričal

Ob Adamu Gnezdi Čerinu iz Domžal je namreč edini nogometaš iz Prve lige Telekom Slovenije, ki se je znašel na prvotnem seznamu selektorja Matjaža Keka za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Za tekmo v gosteh, ta bo v Izraelu v četrtek, in domačo, ki bo v nedeljo v Ljubljani. Po poškodbi Matica Kotnika se jima je pridružil še vratar Gorice Grega Sorčan. "Očitno je bila januarska akcija, na kateri sva bila v Španiji skupaj s številnimi preostalimi iz lige, koristna. Zdelo se mi je, da sem dobro treniral in tudi dobro igral. Če je to, kako sem tam delal, razlog, da sem spet tukaj, potem sem svoje delo očitno dobro opravil," je povedal nogometaš, ki ga je v reprezentanco kot prvi vpoklical Tomaž Kavčič. Pod njegovim vodstvom je oktobra lani na tekmi proti Cipru, ta je bila hkrati zadnja prejšnjega selektorja na klopi Slovenije, zabeležil tudi prvi in do zdaj tudi edini nastop v članski izbrani vrsti.

Z Andražem Šporarjem sta že odlično sodelovala

Bo še drugič zaigral za Slovenijo? | Foto: Vid Ponikvar Bo še drugič zaigral za Slovenijo? Foto: Vid Ponikvar Kaj pa pričakuje od tokratne akcije? "Za zdaj je vse super. Pogoji so dobri, treningi so super. Veselimo se tekem in komaj čakamo, da se začne. S čim bi bili zadovoljni? Z dvema zmagama zagotovo. Nisem se še pogovarjal z drugimi o tem, a sem prepričan, da bo podobno rekel vsak. Želimo si zmagati na vseh tekmah, ki jih bomo odigrali. Na obeh tekmah gremo po zmago. Mislim, da smo dovolj kakovostni," je še povedal 23-letni napadalec. Eden izmed treh na selektorjevem seznamu ob Robertu Beriću in Andražu Šporarju. Z napadalcem Slovana iz Bratislave je v preteklosti že sodeloval in upa, da bo kmalu spet.

"Ko sva skupaj igrala v mladi reprezentanci, sva se dobro ujela. Je odličen fant in nogometaš. Seveda si želim, da bi dobil priložnost za igro, a na koncu bo selektor tisti, ki se bo odločil, kaj in kako. Če bom dobil priložnost, bom seveda naredil vse, da jo izkoristim. Mislim pa, da smo dovolj kakovostni in pripravljeni, da naredimo nekaj dobrega," pravi Zahović in napoveduje lepše čase. "Prepričan sem, da lahko po slabših rezultatih, ki smo jih dosegali v zadnjem času, zdaj začnemo igrati veliko bolje. Pred nami je nov kvalifikacijski ciklus, ki se ga zelo veselimo," je pristavil in za konec nekaj besed namenil še povratniku v reprezentanco.

Na ponedeljkovem treningu v družbi precej bolj izkušenega Benjamina Verbiča. | Foto: Vid Ponikvar Na ponedeljkovem treningu v družbi precej bolj izkušenega Benjamina Verbiča. Foto: Vid Ponikvar

Bo kmalu zbadal Jana Oblaka?

Janu Oblaku, ki se je prvič po enem letu vrnil v slovensko izbrano vrsto in bo novemu selektorju spet na voljo. "Super, on je odličen nogometaš. Nima smisla, da ga hvalim, saj vsi dobro vemo, o kom govorimo. Veseli smo, da je tukaj," je vratarja Atletico Madrida, prvega zvezdnika slovenskega nogometa, pozdravil Mariborčan, ki ima tudi portugalski potni list. Tako kot Cristiano Ronaldo, ki je prejšnji teden na povratni tekmi osmine finala lige prvakov s tremi goli prerešetal slovenskega prvaka v majici Juventusa in Torinčanom pomagal do zmage s 3:0, s tem pa do velikega preobrata po porazu na prvi tekmi z 0:2 in uvrstitve med najboljših osem.

Ga je Zahović zaradi tega kaj zbadal? "Ne, ne poznava se tako dobro, da bi ga, ampak … Mogoče se bova ta teden bolj zbližala," se je pošalil sin najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance Zlatka Zahovića.

Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek napada zgodovinski podvig, o katerem je lahko Slovenija le sanjala
Matjaž Kek
Sportal Keka moti, da se govori več o sodnikih kot o nogometu
Ne spreglejte